Одне з дуже важливих питань, яке стоїть перед молодятами напередодні дуже важливого свята: «Як підібрати весільного фотографа»? У даній статті ми з Вами і розглянемо це питання, щоб, переглядаючи весільні фотографії, Ви не шкодували про свій вибір.

Першим питанням при виборі весільного фотографа – є вартість його послуг. Для початку, Вам потрібно визначитися з весільним бюджетом, так як від нього безпосередньо і залежить, скільки Ви зможете витратити на послуги фотографа. Зазвичай, різні форуми надають перелік фотооператорів з різною ціновою політикою. Це зроблено для того, щоб кожна молода пара вибрала фотографа з необхідною ціною. Якщо Ви не володієте інформацією з приводу вартості, то ми рекомендуємо Вам відразу ж уточнити її при першій розмові, щоб потім це не стало для Вас несподіванкою. Якщо фотограф не дає конкретної відповіді, то краще з таким фахівцем не зв'язуватися, так як після зробленої ним роботи, він може оголосити занадто велику вартість.

Багато весільних форумів надають великий список весільних фотографів. Тут, Вам, першу чергу потрібно звернути увагу на наявність портфоліо. Якщо таке у фахівця є, то переглянувши його, Ви вже зможете мати уявлення про якість його роботи, що істотно полегшить Вам пошуки. Слід звернути увагу на лінію зйомки, щоб фото різних молодят не були однакової стилістики, інакше це загрожує Вам однотипністю всіх фото.

Перед укладанням угоди з весільним фотографом, Вам потрібно узгодити терміни обробки фото. Так як іноді фотографи починають годувати сніданками і дуже довгий час, Ви можете не побачити свої фото. А якщо після зйомки Ви віддали відразу 100% передоплати, то тоді Ви ризикуєте зовсім не помітити весільні фото. Тому намагайтеся шукати таких фотографів, які беруть не всю вартість, а 30 - 50%.

Щоб не помилитися з вибором весільного фотографа, Ви можете знайти в інтернеті відгуки про того чи іншого фахівця. Саме вони допоможуть Вам остаточно визначитися, і Ви зможете бути впевненим у своєму виборі.

Після першої зустрічі з фотографом у Вас обов'язково складеться особисте враження не тільки як про оператора, але і про людину. Тому, поговоривши і обговоривши всі тонкощі свята і фото, Ви вже будете мати уявлення, на підставі якого і зробите свій вибір. Зазвичай хороший фотограф володіє такими якостями: чуйність, уважність і найголовніше любов до своєї роботи.

Весільний фотограф, зараз є дуже поширеною професією, так що вибір у Вас величезний. Є весільні фотографи Львова, Києва, Одеси і багатьох інших міст України, практично в кожному населеному пункті. Просто підійдіть до питання вибору професіонала, трохи заздалегідь, що б був час, не поспішаючи все оцінити.