Багато автомобілістів щосили намагаються убезпечити свої лобові авто скла від пошкоджень і поломок. На жаль, скло є дуже крихким матеріалом і його неможливо повністю захистити від негативних впливів. Навіть якщо Ви їздите дуже акуратно, то все одно, рано чи пізно Вам потрапить на скло якийсь дрібний камінчик з-під коліс. Потрібно бути дуже пильними в цьому випадку. Якщо на Вашому склі утворився хоч найменший відкол, то не забувайте про те, що він може перетворитися в тріщину, яка буде рости до тих пір, поки Ваше скло остаточно втратить свою придатність. Особливу увагу приділяти авто склу варто взимку, тому що в холодну пору року в тріщини потрапляє волога і замерзає в них. Замерзаюча вода розширюється, і тріщина стає все більше і більше. У цих випадках власник автомобіля починає замислюватися про заміну лобового скла. Процес цей дорогий і не завжди простий - для деяких моделей дуже складно знайти якісне і недороге лобове скло. Тут Вам на допомогу може прийти ремонт або відновлення лобового авто скла.

Застосовувати відновлення годі й до всіх стекол. Звичайно, якщо все лобове скло вкрито великою павутиною тріщин, то полагодити його вже не можливо. Але якщо на Вашому склі всього лише невелика подряпина або скол, то цілком реально його відновити. Отже, в середньому підлягають відновленню скла зі сколами не більше 2 см, і тріщинами не довше 20 см. Природно, після ремонту скло новим не стане, але зовнішній вигляд його покращиться, а процес руйнування зупиниться.

Відновлення авто скла може бути, як професійним, так і аматорським. Ви цілком можете придбати необхідний полімер і провести відновлення скла. Природно, з професійним ремонтом аматорський не зрівняється, тому що професіонали використовують спеціальне обладнання і технології. Наприклад, в домашніх умовах Ви не зможете створити ідеальну чистоту і ретельно підготувати скло до обробки, Ви просто заллєте подряпину або скол полімером.

У майстерні скло для початку ретельно опрацюють, потім заповнять полімером без будь-яких пустот або проміжків. Перед обробкою тріщину необхідно засвердлити на кінцях для того, щоб вона не пішла далі. Полімер потрапляє в подряпину за допомогою вакуумного інжектора, а потім твердіє і надійно затягує нерівності. До того ж в салон і може бути прийняте правильне рішення щодо доцільності ремонту, або проведена заміна лобового скла на нове, яку Ви не зможете здійснити самостійно.