Перш ніж вибрати конкретну модель раковини для оснащення нашої кухні, необхідно крім естетичної частини звернути увагу на особливості матеріалів, з яких вони були зроблені. Це має особливе значення якщо ви бажаєте купити кухонну мийку та в подальшому ефективно її експлуатувати. У зв'язку з цим для вас представлена невелика екскурсія, по темі раковин, з поділом на матеріали, з яких їх виробляють.

Конгломерат

Раковини, виготовлені з конгломерату володіють чудовою естетикою. Завдяки матеріалу, який можна легко формувати, виробники таких раковин мають в асортименті дуже привабливі продукти з точки зору дизайну і структури. Раковини цього типу дуже стійкі до депігментації та легко миються, що дозволяє підтримувати їх у хорошому стані протягом багатьох років.

Мийка з нержавіючої сталі

Основною перевагою яку має мийка з нержавійки це їх відносно низька ціна. У більшості також мають позачасовий дизайн, який відмінно підійде практично до будь-якого інтер'єру, зокрема, в оточенні інших предметів побутової техніки, з обробкою з нержавіючої сталі. Їх блискучий зовнішній вигляд ідеально поєднується в аранжуваннях, заснованих на стіні з плитки, полірованих меблів , виконаних з блискучого матеріалу.

Кераміка

Керамічні раковини - це універсальне рішення, яке в залежності від моделі, знаходить застосування як в сучасному інтер'єрі, так і на кухнях більш класичного вигляду. Стійкість до хімічних речовин і красивий зовнішній вигляд, роблять вироби з цього матеріалу щоразу все більш бажаними в багатьох будинках.

Кам'яна мийка

Силою рішень на основі натурального каменю є незаперечна елегантність у поєднанні з враженням солідності, виготовленого продукту. Хороший дизайн - це головна перевага раковин, зроблених з каменю. Відмінно підходять для використання в кухнях, спрямованих, насамперед, на сучасний і узгоджений зовнішній вигляд.  Дуже органічно такі мийки вписуються у класичний, етнічній, еко дизайни.

На жаль, їх недоліком є досить висока вартість і значні експлуатаційні витрати – із-за використовуваної сировини, кам'яні раковини потребують частішого та більш ретельного очищення. Вони також мають тенденцію до знебарвлення і погано реагують на агресивні хімічні речовини.

Та до будь-якого виду мийок ви повинні будите підібрати також кухонні змішувачі, яких на ринку велика кількість моделей, і тут ви також маєте зробити правильне рішення.