У сучасному світі необхідність знання іноземної мови займає одну з найважливіших полиць у галузі освіти.

Певно, кожен за нас рано чи пізно замислювався над питанням: «А як мені вивчити англійську мову?». Адже без знання іноземної мови дуже важко знайти роботу з високим рівнем заробітної плати, просуватися за кар’єрною сходинкою, а також подорожувати без труднощів мовного бар’єру.

Навчитися розмовляти англійською мовою набагато простіше, ніж грамотно писати та читати – вам не доведеться вчити всі нюанси правопису. Усі методики вивчення розмовної англійської мови зводяться до запам’ятовування на слух англійських слів та речень з послідуючим постійним використанням мови у побуті.

Розглянемо 8 основних способів вивчення англійської мови:

1. Всі фільми дивіться виключно на англійській мові. Як скористатися цим методом? Достатньо знайти оригінальну звукову доріжку на англійській мові з можливістю підключення субтитрів на рідній мові до відеоматеріалу, який ви переглядаєте. Цей метод дуже сподобається любителям іноземних серіалів та фільмів. Таким чином, прослуховуючи репліки на мові оригіналу, ви не тільки отримуєте задоволення від перегляду, а також необхідні та корисні знання.

2. Обов’язково читайте літературу англійською мовою. Навіть базового знання англійської мови буде достатньо для того, щоб ви змогли вивчати іноземну мову за допомогою книг, журналів і навіть коміксів. Звичайно, з використанням словника або онлайн-перекладача.

3. Знайдіть людину для спілкування англійською мовою. Певно, серед вашого оточення може знайтись людина, яка дуже добре володіє англійською мовою. Спілкуючись з нею, ви зможете вдосконалювати свої знання.

4. Перетворіть свій дім у клас для вивчення англійської. Необхідно на кожний предмет прикріпити стікери з назвою цього ж предмета, але тільки англійською мовою.

5. Слухайте аудіокниги з вивчення англійської. Завдяки голосу диктора на записі аудіокниги, ви зможете не тільки запам’ятовувати новий матеріал, а ще й тренуватися у правильній вимові слів та окремих фраз.

6. Почніть спілкуватись на англійських чатах, різних форумах та відеоконференціях. Інтернет-простір надає можливість кожному знайти англійські чати, форуми та інші методи спілкування з носіями англійської мови, що допоможе вам не тільки у вивченні мови, а й познайомитись з цікавими людьми.

7. Спробуйте думати на англійській мові. Завдяки такій практиці, ви зможете орієнтуватися у своїх знаннях, а також знаходити нові питання для вдосконалення ваших знань.

8. Відвідайте англомовну країну. Безпосередній мовний контакт з жителями англомовних країн є одним з найбільш ефективних способів найскорішого вивчення англійської мови.

Джерело