Кому з нас не знайоме це казкове почуття – очікування дива, чарів перед улюбленими святами, особливо в Новий рік. Звідки ж береться це відчуття? Правильно – з дитинства! З того часу, коли ми поспішали лягти спати, щоб прокинувшись, знайти такі довгоочікувані подарунки! І навіть подорослішавши, ми знову перетворюємося на хлопчиків і дівчаток, коли справа стосується сюрпризів, і кожен раз чекаємо чогось зовсім незвичайного і нового!

Як же важливо не розчарувати кохану людину, не розсіяти чари її очікування, а навпаки, подарувати маленьку казку! Для цього потрібно не тільки правильно вибрати подарунок, але і привабливо його оформити. Річ, вручена без всякої упаковки або в звичайному пакетику, як правило, втрачає святковий вигляд. Тому обов'язково купити бумагу для пакування подарунків. Одержувачу буде приємно розгортати її, не здогадуючись, що за річ ви йому піднесли. Головне пам'ятайте, що упаковка повинна відповідати змісту. Не варто занадто яскраво і оригінально оформляти щоденник.

Які ж подарунки є для нас найбільш бажаними? Чим порадувати і здивувати кохану людину? Як залишитися оригінальним і не повторити подарунок друга, мами або сестри, наприклад? Звичайно, є щасливчики, які можуть покладатися на власну фантазію, але таких, на жаль, небагато. І якщо ви не входите до їх числа, то буде незайвим заглянути, наприклад, в інтернет магазин незвичайних подарунків. Тут можна знайти речі на будь-який смак, але не забувайте, що хороший подарунок – це потрібна, своєчасна річ, яка відповідає інтересам того, хто її отримає. Іншими словами, не варто дарувати велосипед любителю шахів, а й велосипедисту він навряд чи стане в нагоді взимку.

Так що ж подарувати? Який подарунок буде актуальним, оригінальним і приємним? Як дізнатися, що саме потрібно і буде приємно дорогій людині? Можна покластися на свою інтуїцію і знання переваг того, кому призначений сюрприз. Можна провести «підпільне» соцопитування серед друзів і близьких одержувача. Але все-таки бути повністю впевненим у правильному виборі подарунка неможливо. Тут на допомогу дарувальнику прийде подарунковий сертифікат – в парфумерний магазин, СПА або на яку-небудь екстремальну розвагу, яку зможе на свій смак вибрати одержувач подарунка.

А ось які подарунки зовсім не варто робити? Що не принесе щирої радості? Вже точно подарунок, куплений в поспіху і в останній момент. А про набори для гоління або душа, що набили оскому, взагалі згадувати не варто. Нехай подарунок буде і не найдорожчим, але ретельно підібраним, з урахуванням переваг і особливостей того, кому він призначений – тоді він точно порадує свого власника! А що ще потрібно тому, хто дарує, крім емоцій того, кому він вручив подарунок і своїх власних! Адже, за великим рахунком, ми даруємо не подарунки, а емоції і спогади. Так що даруєте подарунки –несіть близьким щастя!