До годування вашого домашнього вихованця необхідно підходити серйозно, так як від правильного повноцінного харчування залежить його здоров'я. Кожен господар хоче, щоб його фаворит був здоровим і веселим, але все це залежить від коректності годування вихованця. Собака – всеїдна тварина. Втім, робить помилку той, хто вважає, що корм собаки зовсім не відрізняється від їжі з домашнього столу. У тварини відсутній тонкий людський смак і їй зовсім не потрібні різні спеції.

Їжа повинна бути повноціною та відповідати уподобанням улюбленця. Неякісне харчування  годування може нашкодити організму собаки. Вірне годування визначає правильний розвиток тварини, а також має великий вплив на їх самопочуття. Неправильне годування негативно позначається на масі. З цієї ж причини утворюються різні хвороби органів травлення. Погане годування тварин згубно відбивається на потомстві.

Але яку саме їжу потрібно давати улюбленцю? Найпростіше використовувати промисловий смачний корм для собак – він ідеально збалансований. Але можна спробувати і самостійно скласти раціон.

Чи потрібні собакам калорійні продукти? Ні, їжа має швидко засвоюватися організмом.  Це визначається наступними факторами, наприклад, порою року, місцем проживання, віком, робочими навантаженнями. Собаці потрібні жири, вітаміни, вуглеводи, мінеральні солі, мікроелементи, також білки. Чудово розподілений раціон включає в себе рослинну і тваринну їжу в конкретних пропорціях. Крім того, що собака потребує їжі, їй щодня необхідно давати воду. Міцний і здоровий вихованець зобов'язаний вживати достатню кількість їжі, щоб миска залишалася чистою. Зрілі собаки зобов'язані вживати їжу один раз в день, так як втрата енергії у них найменша. Вуличних собак в зимовий період необхідно годувати двічі на день. Пам’ятайте, що розмір порції і її поживність – це різні поняття.

Де придбати корм для собак? З цим вам допоможе портал kormotech.com. До речі, тут же є і якісний корм для котів – ціни на нього досить лояльні.

Необхідно стежити за тим, щоб вашому вихованцеві було достатньо їжі. Періодично йому потрібно організовувати розвантажувальний день для очищення організму від шлаків. Робити це можна не більше одного разу на тиждень. Здоровий вихованець самостійно відчуває забрудненість організму, після чого організовує собі голодування, тому в разі відсутності апетиту у тварини не треба проти його волі підгодовувати. Але якщо втрата апетиту триває кілька днів, тоді потрібно буде звернутися до ветеринарного медичного працівника, щоб перевірити тварину.