Поняття «інвестиційний проект» має безліч значень. З одного боку під інвестиційним проектом розуміють сукупність документів, в яких сформульована мета планованої діяльності та визначено коло (перелік) дій, спрямованих на досягнення цієї мети. З іншого боку з поняттям «інвестиційний проект» пов'язують самі ці дії (роботи, послуги, управлінські рішення), об'єднані одною метою. На сайті http://investinkyiv.gov.ua/ представлені діючі проекти, які можуть бути вам цікаві.

Будь-який інвестиційний проект покликаний обґрунтувати економічну доцільність капітальних вкладень, їх обсяги і терміни. Це обґрунтування має бути відображено в розробленій відповідно до спеціальних стандартів і норм проектної документації. При цьому практичні дії, що стосуються безпосереднього здійснення інвестицій, описуються в бізнес-плані.

Таким чином, інвестиційний проект – це складний комплекс заходів, спрямованих на створення нових товарів і послуг або реконструкцію або модернізацію діючих виробництв з метою отримання економічної вигоди. Цей термін також охоплює необхідні для досягнення інвестиційної цілі ресурси, засоби, інвестиції та одержувані результати. По суті, інвестиційний проект є фізичним результатом інвестиційного проектування.