Світові експерти та екологи б’ють тривогу про постійну зміну клімату і негативний вплив цього явища на садівництво і аграрне виробництво, що з роками посилюється. Подібна тенденція спостерігається і в Україні. Систематичне зростання середньорічної температури довкілля спричиняє посуху і нестачу зволоження, особливо в центральних та південних районах. І це одна з найсерйозніших проблем впливу зміни клімату на плодові, ягідні та ландшафні рослини. 

ТОВ «Житомирторф» – вітчизняний виробник торфу і супутніх органічних добрив в Україні, також переймається цим питанням. Українським аграріям компанія пропонує верховий фрезерний торф, багатий не лише гуміновими речовинами, а й цілим природним комплексом біологічно активних складових. Висока гігроскопічність торфу здатна вберегти рослини від посухи. Гумінові кислоти торфу стимулюють метаболізм рослин, газообмін і аерацію, що особливо важливо в умовах посушливого клімату. Реакція водню з молекулами води знижує випаровування води, а, відповідно, посилює засвоєння вологи рослинами. Поживні складові верхового торфу сприяють росту, розгалуженню кореневої системи і кращому проникненню в глибші та вологі ґрунтові горизонти. Сукупність всіх властивостей верхового торфу дозволяє рослинам краще перенести засушливий період. 

Ринок органічних добрив, і торфу, зокрема, насичений широким асортиментом імпортної продукції і безліччю компаній, що її пропонують. Велика різномастість продукції і виробників спричиняють проблему вибору у пересічного покупця, оскільки всі обіцяють високу якість, доступну ціну і швидкий дієвий результат. Нав’язлива і високобюджетна реклама імпортної продукції зводить нанівець зусилля вітчизняних виробників, продукція яких анітрохи не гірша по якості, у рази дешевша, але не прорекламована і не має яскравої привабливої упаковки. Яскравим прикладом цього є компанія з багаторічним досвідом роботи – Житомирторф. Верховий торф для рослин, який пропонує виробник має відмінні агротехнічні характеристики і небагатьох, але постійних покупців, які високо оцінили якість продукції. Відсутність коштів на рекламну компанію не дозволяє ознайомити широке коло садівників і аграріїв з якісним органічним добривом. Користуючись нагодою, хочеться звернути увагу на те, що тривалий досвід функціонування (з 1947 р.) і досвідчені фахівці Житомирторф дозволили розробити і пропонувати торф’яні суміші, що відрізняються рівнем рН, вмістом макро- та мікроелементів, залежно від періоду вегетації і потреби рослин. 

Більше дізнатись про виробника та продукцію можна на офіційному сайті http://torf-zt.com/ та за телефоном +38 (096) 938-01-01.