Заручні прикраси – це унікальний подарунок від коханої людини. Це вираз любові та символічне запрошення разом подорожувати життям. Вибирати заручні прикраси не завжди легко – і не лише через естетику.

Обручка: модно чи поза часом?

Сучасна мода змінюється як калейдоскоп, іноді навіть кілька разів на сезон. У випадку із заручними прикрасами ситуація трохи інша, але тут теж є деякі тенденції. Наприклад, ще недавно в лукбуках бренду домінували класичні обручки: з жовтого золота, прикрашені одним діамантом у класичній короні. В даний час великою популярністю користуються прикраси з білого золота та прикраси, натхненні ретро-естетикою. На сайті інтернет-магазина «Ювелірна Карта» https://diamant.ua/catalog/obruchalnye-koltsa/s-brilliant/ представлено багато обручок з діамантами, виконаних у різних стилях: від класичних до авангардних.

Однак дизайнери намагаються не передбачати тенденції, а виходити за їхні рамки. Заручні прикраси – чудовий сувенір на все життя. Мета проста: обручка має витримати випробування часом. Вона має радувати сьогодні та за десять років. Таким чином, у колекціях домінують позачасові дизайни та благородні матеріали. Номер один – це незмінно діаманти у золотій оправі: жовтій або білій.

Класика, ретро чи авангард - яке обручку вибрати?

Ювеліри черпають натхнення зі світу дизайну та охоче експериментують із формою:

- грають зі структурою;

- змішують жовте золото з білим;

- створюють фантастичні каблучки з безліччю діамантів;

- створюють нові цікаві моделі та інше.

У цьому випадку варто не просто дотримуватися тенденцій, а надихати їх. Ідеальне кільце завжди те, що найкраще висловлює вас. Чи буде це мінімалістично у білому золоті чи романтично у стилі бохо, вирішуватиме вам.

Популярні унікальні прикраси

В останні роки спостерігається повальне захоплення інноваційними прикрасами – як дуже сміливими, так і такими, що злегка виділяються своїм дизайном. У ювелірних колекціях поряд з класичними обручками з діамантами зустрічаються моделі, які можна назвати неокласичними, наприклад:

- обручки з безліччю дрібних діамантів;

- асиметричні або що складаються з кількох кілець, з'єднаних між собою;

- сучасні і водночас натхненні ретро-естетикою;

- з білого чи двоколірного золота.

Двоколірні обручки – тренд, що підкоряє жіночі серця

Двоколірні прикраси, як і раніше, поза часом, але чудово підкреслюють стиль своєї власниці. На що слід звернути увагу при виборі золотого двоколірного кільця? Який камінь найкраще поєднується з цим типом золота? Хоча двоколірне золото дуже добре поєднується з багатьма дорогоцінним камінням, у колекціях для заручин завжди домінували діаманти. Кажуть, що діаманти приносять успіх у коханні, тому для більшості пар вони є очевидним вибором для заручин. Ви можете вибрати модель з одним або декількома камінням – це справа смаку. Набагато важливіше за кількість діамантів у даному випадку їх якість.

Комфорт важливіший за дизайн? А може навпаки?

Обидва аспекти однаково важливі. Немає сенсу шукати компроміси ні щодо дизайну, ні щодо комфорту. Обручка вам повинна подобатися - це очевидно. З іншого боку, вона має бути ще й зручною. Інакше рано чи пізно прикраса опиниться в коробці. І було б дуже шкода, бо це фантастичний аксесуар для образу. Тож перевірте, як правильно його вибрати!

Комфорт – це питання індивідуальних відчуттів. Насамперед кільце має бути добре підібране за розміром – воно не може бути надто великим і тим більше не надто тісним. Якщо ви готуєте сюрприз, дізнайтеся, як визначити розмір кільця. Пам'ятайте, що розмір, що не співпадає, теж не проблема. Найчастіше це легко виправити.