Погіршення зору стало великою проблемою, з якою стикаються не лише люди похилого віку. З кожним роком хвороби очей «молодшають», і навіть діти відчувають зниження якості життя. У багатьох випадках відновити зір повністю неможливо, проте його можна покращити навіть у домашніх умовах. Виконуючи прості рекомендації від офтальмологів, вдасться насолоджуватися здоров’ям очей.

Які вправи покращують зір

Населення планети не уявляє свого життя без постійного використання гаджетів. Якщо тривалий час працювати за комп’ютером, очі перенапружуються, виникає сухість, печіння. Поступово люди відчувають зниження гостроти зору, особливо в темний час доби. Щоб уникнути таких типових проблем, можна виконувати корисну гімнастику для очей у домашніх умовах, яка передбачає:

  1. Фокусування погляду на ближньому й дальньому предметі. Така вправа призначена покращити гостроту зору.
  2. Блимання очима впродовж хвилини. Виконання цих дій допоможе посилити приплив крові до очного яблука.
  3. Переміщення погляду в різні сторони. У положенні стоячи потрібно водити очима праворуч-ліворуч, вгору-вниз. Вправа розроблена для зміцнення м’язів.

Можна виконувати гімнастику на спеціальному обладнанні. Проте для цього потрібно пройти огляд у лікаря. Значно покращити життя допоможе лазерна корекція зору у Львові, де добре розвинена медична інфраструктура для цієї процедури. У будь-якому разі своєчасна консультація в спеціаліста дасть змогу підійти до проблеми комплексно та швидко її розв’язати.

Поради для покращення зору

Про здоров’я очей потрібно дбати з юного віку й робити це систематично. Часто люди навіть не здогадуються, що за зниженням зору стоять не лише гаджети та тьмяне освітлення в приміщеннях, а і їхній спосіб життя. Дотримуючись таких порад, вдасться загалом покращити самопочуття:

  • під час роботи за комп’ютером слід робити перерви кожні 20–30 хвилин;
  • дозовано користуватися смартфоном;
  • налагодити правильне збалансоване харчування;
  • додати фізичну активність;
  • використовувати спеціальні краплі для очей;
  • влітку носити протисонцеві окуляри.

За порадою лікаря можна приймати полівітаміни, які містять корисні мікроелементи для покращення роботи очей (особливо для людей похилого віку). Поєднання спеціальної гімнастики та засобів для корекції зору (окулярів, нічних лінз для зміни кривини рогівки) допоможуть поліпшити якість життя людей, які страждають на захворювання очей.