Мрієте про малюка, але у вас не виходить його зачати? Завжди є вихід. Ви можете пройти лікування препаратами, обрати процедуру ЕКЗ або найняти сурогатну матір - варіантів маса. Щоб ви змогли визначитися з найкращим для вас, ми підготували цей гайд. Продовжуйте читати й оцініть особливості та переваги кожного з методів.

Як впоратися з безпліддям

Лікування безпліддя проводиться під чітким керівництвом лікаря-репродуктолога. І насамперед він призначить медикаментозне лікування або хірургічне, залежно від вашої індивідуальної ситуації. Але, якщо жоден із них не спрацює, лікар може рекомендувати один із таких методів зачати дитину:

  • Екстрапоральне запліднення (ЕКЗ). Дає парі можливість зачати малюка при безплідді з шансами на вдалий результат до 60% з першої спроби. Однак, процедура може негативно вплинути на серце, шлунково-кишковий тракт або викликати синдром гіперстимуляції яєчників. Але якщо лікування безпліддя проводиться під наглядом досвідчених лікарів, як ось у цій клініці https://litaclinic.com/likuvannya-bezpliddya/, у вас з'являється шанс безпечного зачаття навіть не одного, а кількох ембріонів.
  • ВМІ. Під час цієї процедури в матку вводиться очищена сперма. Виконують цей тип процедури за умови, що у жінки природний регулярний овуляторний цикл і немає непрохідності маткових труб. Шанси на успішне зачаття становлять до 20%.
  • Хетчинг. Являє собою спосіб успішно виносити дитину. Цей процес називається хетчингом і він часом вимагає втручання лікарів, допомагаючи ембріону закріпитися в матці. Зазвичай рекомендується, коли інші методи закінчилися невдачами.
  • Сурогатне материнство. Якщо жоден з варіантів вам не підходить, ви можете скористатися послугами сурогатного материнства. При цьому способі ви наймаєте жінку, яка виношує і народжує вам дитину. Але генетично вона буде чужою для сурогатної матері, адже ембріон отримується в результаті процедури ЕКЗ. Цей метод найкращий вибір за відсутності матки, патологічних змін в ендометрії, зміни форми або порожнини шийки матки, а також після безрезультатних спроб самостійно пройти ЕКЗ.

Важливо розуміти, що в кожної пари своя індивідуальна ситуація, яка потребує відповідного підходу. І призначено те чи інше лікування буде тільки після повної діагностики обох партнерів, а також проведення допоміжного лікування.

Тож ваше першочергове завдання - знайти досвідченого репродуктолога, який зможе визначити найкращий шлях для вас. Тоді ваша мрія здійсниться, а це варте багатьох зусиль, згодні?