Навіть гровери-початківці знають, що існують фемінізовані сорти, автоквітучі та інші. А ось що представляє собою фотоперіодичний тип канабісу? Адже його насіння також продається в широкому асортименті, зокрема на сайті https://chu-seeds.com.ua/.

Якщо говорити коротко, то до цих сортів коноплі належать ті, що залежать від світла. Звичайно, всі рослини залежать від освітлення, але тут мова йде саме про стадії цвітіння, для яких потрібні зміни в освітлені. Фотоперіодичні сорти потребують 12 годин постійного світла, а потім такої 12-годинної паузи, тобто повної темряви. Це щось на кшталт штучно створених природних умов, чергування дня та ночі.

Для початку, як і для всіх сортів канабісу, рослини вирощуються за графіком 18/6, де 18 годин – це освітлення, а 6 годин припадає на темряву. Коли приходить час для цвітіння, графік змінюють на 12/12 годин. І саме перехід на новий графік провокує цвітіння. Для прикладу, автоквітучі сорти цвітуть незалежно від зміни графіку. Відповідно, маючи справу з фітоперіодичною коноплею, гровер може сам регулювати стадії розвитку рослини.

Переваги фотоперіодичних сортів

Безумовно, ці сорти не просто так стали популярними серед досвідчених гроверів і початківців. В них є певні переваги перед іншими видами канабісу.

Зокрема:

  • Максимальний контроль цвітіння з боку гровера;
  • Можливість вирощувати великі кущі для збільшення врожаю;
  • Можливість довше утримувати коноплю у стадії вегетації;
  • Широкий асортимент різноманітних сортів.

А чи є в них недоліки? Звісно, такі теж спостерігаються, але вони доволі умовні та не відносяться до критичних. Наприклад, доведеться довше чекати на врожай, іноді це може зайняти до 15 тижнів. Великі розміри кущів вимагають більше зусиль для догляду, додається необхідність обрізати рослини, формувати кущі. Взагалі сідбанки рекомендують купувати фітоперіодичні сорти тим гроверам, які вже мають якийсь досвід у вирощуванні коноплі. Однак це не обов’язково, новачки також цілком можуть впоратись з задачею, якщо підберуть потрібний сорт і зможуть створити необхідні умови. Тут головним фактором виступає якість насіння, тому його краще за все купувати у перевіреному інтернет-магазині, де надають гарантію, а також зможуть проконсультувати відносно вибору сорту канабісу.