Дуже дивно чути від деяких людей, що вони не люблять суші. То може вся причина у тому, що вони не знають, як їх правильно вживати? До речі, навіть ті, хто балує себе такою стравою майже не щодня, може допускатися ряду помилок за столом. Отже, які помилки ви можете допускати, вживаючи замовлені суші - сети у Львові?

Помилка 1: суші з сирою рибою зберігати у холодильнику

Категорично заборонено суші й роли, приготовлені з сирою рибою зберігати у холодильнику. Та навіть жоден японець ніколи не з'їсть суші, якщо вони були  приготовлені понад годину тому. Для страв, які пройшли термічну обробку, допускається термін придатності близько 24 годин. Це ми до чого? Вживайте суші тільки свіжими. І кілька раз подумайте, коли вирішите відкласти прийом страви на завтра. Замовляйте стільки, скільки у змозі з'їсти.

Помилка 2: рис, який приготували заздалегідь

Японці ніколи не заготовляють рис наперед, для суші використовують тільки свіжозварений рис, який ще залишається трохи теплим. Коли вам у закладі, де готують японські страви, подають дійсно холодні суші чи роли, то варто задуматися. А може недобросовісний сушист використав рис учорашній, або ще гірше, позавчорашній?

Помилка 3: надмірне занурення суші у соєвий соус

Якби справжній японець побачив, як дехто з туристів просто купає рол у соєвому соусі, його б схопив приступ. А все-таки таку картинку у наших ресторанах  можна побачити доволі часто. Деякі клієнти занурюють кожну сушинку у піалу для соєвого соусу, рис відповідно розмокає, а тому і рол розпадається. І у фіналі - немає ніякого задоволення від вживання страви. Як правильно вмокати суші у соєвий соус?

  • Суші й роли достатньо просто трохи обмокнути в соєвий соус, тоді буде відчуватися справжній смак страви, особливо, якщо ви замовили сет із різних суші.
  • Вмочувати потрібно стороною, де знаходиться риба. Саме для риби й подається соєвий соус, щоб вона набула солонуватого присмаку.

Помилка 4: вживати суші виделками

Коли ви замовили суші, то забудьте про існування виделок. Використовуйте палички, традиційні або навчальні. Якщо ж ви ніяк не впораєтеся з паличками, то вживайте суші руками. У деяких азійських  ресторанах саме так узвичаєно вживати роли.

Помилка 5: вживання імбиру з суші

Коли подають суші чи роли, то обов'язково до них додають і маринований імбир. І тут помічаєш, як один клієнт кладе його поверх суші, інший під низ або ще якось вигадають. Це все неправильно. Розказуємо, як правильно вживати маринований імбир з ролами.

  • Перед початком вживання основної страви з суші, потрібно з'їсти невелику скибочку імбиру. Це допоможе розбудити апетит.
  • У проміжках між прийманням різних видів суші, з'їдайте по скибці імбиру, так ви переб'єте смак від попередньої страви. Та підготуєте смакові рецептори до нової страви.

Ці всі помилки не є страшними, вони відбуваються тільки від незнання процесу. Як говорять, ознайомлений значить озброєний. Тож замовляйте суші в NOA та смакуйте на задоволення.