Потужний поштовх до розвитку китайській автомобільній промисловості дала компанія FAW (First Automotive Works), яка була заснована в 1953 році в місті Чанчунь. 90-ті роки ознаменувалися для концерну співпрацею з німецьким Volkswagen, а 2000-ні – злиттям з Tianjin Automobile Industry Group Corporation і початком випуску автомобілів з японською Toyota Motor Corporation.

Компанія FAW пройшла довгий шлях від традиційного державного підприємства до прибуткової структури з багатоцільовим виробництвом та виходом на світовий авторинок. Сьогодні компанія нараховує 30 власних дочірніх підрозділів і 16 – частково контрольованих. Лінійки автомобілів випускаються під брендами Xiali, Hongqi, Jiaxing, Besturn. Це зіграло чималу роль у тому, що авто з Китаю більше не асоціюються з низькою якістю, посереднім дизайном і постійними поломками.

Сучасна лінійка легкових автомобілів FAW

Кросовери китайського виробництва FAW – машини, що створюються для впевненої їзди в міських умовах і подорожей заміськими трасами. Вони розробляються для зручної повсякденної експлуатації та чудово підходять на роль сімейного авто. Наявність місткого багажного відсіку значно полегшує перевезення будь-якого багажу, наприклад, об’ємних покупок чи коробок із речами при переїзді.

FAW Bestune T77

FAW Besturn T77 – міський кросовер з переднім приводом, механічною 6-ступінчастою чи роботизованою 7-ступінчастою КПП. Кліренс 179 мм забезпечує комфортну їзду в міському середовищі навіть на дорогах із дефектами покриття.

Технічні характеристики FAW Besturn T77:

  • гальмівні механізми – дискові;
  • об’єм багажного відділення – 375 л;
  • потужність силового агрегата – 160 к. с.;
  • тип двигуна – бензиновий об’ємом 1,6 л;
  • підвіски: передня пружинна незалежна, задня – напівзалежна.

Дизайнери FAW добре працювали над зовнішнім оформленням моделі Besturn T77 та її футуристичними рисами. Якісна обшивка салону, сучасна мультимедійна система та функціональне кермо забезпечують комфорт кожної поїздки. Автомобіль пропонує опцію інтелектуального помічника, що вміє спілкуватися з водієм та пасажирами, проектувати голограми на передній панелі, керувати мікрокліматом і медіа.

FAW Bestune X40 EV 2021

FAW Bestune X40 2021 – електричний кросовер з повним приводом, що забезпечує впевнене пересування практично будь-якими трасами. Це гарний варіант сімейного автомобіля завдяки просторому салону та місткому багажному відділенню.

Технічні характеристики FAW Bestune X40 2021:

  • КПП – автоматична;
  • запас ходу – 419 км;
  • акумулятор – 52,5 кВт.

Система безпеки представлена подушками Airbag, центральним замком, ABS, ESP. У комплектацію «Комфорт» входять електропакет, підсилювач керма та мультикермо.

FAW Besturn X40 2019

FAW Besturn X40 – зручний кросовер з кліренсом 180 мм, що впевнено почуває себе на міських дорогах і заміських трасах. Комфорт щоденної експлуатації забезпечується за допомогою великої кількості електронних асистанс-систем, мультимедіа з сенсорним керуванням, мультифункціонального керма, регульованих крісел.

Технічні характеристики FAW Besturn X40 2019:

  • потужність двигуна – 108 к. с.;
  • гальмівні механізми – дискові;
  • підвіска – МакФерсон передня та торсіонна задня;
  • трансмісія – механічна 5-ступінчаста чи автоматична 6-ступінчаста;
  • силовий агрегат – бензиновий 4-циліндровий на 1,6 л.

Комплектація машини включає безключовий доступ у салон з запуском двигуна, медіа з сенсорним екраном для керування, круїз-контроль.