Самоклеюча двостороння стрічка 3М — це сучасний високотехнологічний монтажний матеріал, який все частіше застосовують замість звичного механічного з’єднання. Скотч 3M має феноменальну міцність на зсув і відрив, він швидко і зручно монтується, не пошкоджує поверхні, що з'єднуються, на відміну від саморізів, гвинтів, шурупів та інших типів механічного кріплення. Придбати його можна в магазині офіційного дистриб'ютора в Україні за посиланням: https://inta.pro/ua/dvustoronnie-lenty.

S6xDMl3RhJJsCTG6j10-PqlfQ8JQePABYCnW-CEHdCg0CvGM_TfVsrtSXpALw0o1UZa3e9ETg0GQTVg1yCvFP08SgzinSrtZznQQZDZ0wlcdCneEH8O63CQued61yeAdfMEflRGq7Zsa0SPW-YLEsQk

Переваги самоклеючої стрічки 3М

Щоб зрозуміти, наскільки двостороння самоклеюча стрічка 3М краще за традиційні механічні кріплення, досить ознайомитися з її перевагами:

  • Надійне та довговічне з’єднання.
  • Універсальність.
  • Не збільшує масу конструкції.
  • Швидкий та зручний монтаж.
  • Не потребує спеціального обладнання.

Наявність різних видів та сімейств стрічок за характеристиками та матеріалом дозволяє вибрати оптимальний варіант скотч для різних умов. Поверхні, що з'єднуються, потрібно очистити та знежирити. Для знежирення використовують ізопропіловий очисник чи медичний спирт. У жодному разі не можна застосовувати розчини з домішками, такі як горілка, ацетон, «анітісілікон» та інші.

Для поліпшення адгезійних властивостей матеріалу рекомендується провести попередню ґрунтовку поверхні, для цього використовується — 3M™ Primer 94, який постачається в різному фасуванні, залежно від необхідного обсягу.

Стрічку наносять на поверхню, рівномірно притискаючи валиком або іншим відповідним інструментом, потім знімають захисний лайнер. При правильній технології нанесення та дотримання всіх правил транспортна міцність досягається через 10-15 хвилин, 100% міцності набирається через 72 години.

Властивості двосторонньої стрічки 3М

Оскільки двостороння стрічка 3М є монтажним матеріалом, зрозуміло, що споживачів у першу чергу цікавить навантаження, яке вона може витримати. Виходьте з розрахунку, що на кожні 4 квадратні сантиметри, може приходитись 1 кілограм навантаження.

Самоклеюча стрічка здатна з’єднувати поверхні з різних металів, таких як дерево, пластик, кераміка, папір тощо. 

Окрім перерахованих вище переваг, стрічка стійка до ударів та вібрації, не боїться впливу вологи, розчинників, олив та ультрафіолетових променів. 

Є кілька сімейств та видів скотчу за структурою, сферою застосування та характеристиками. Наприклад, 3M™ VHB™ (Very High Bond) – надміцний монтажний скотч для постійної та надійної фіксації матеріалів. Скотч на основі спіненого поліетилену застосовується для тимчасової фіксації легковажніших матеріалів, наприклад в рекламній індустрії. Отже, перед використанням потрібно обов'язково визначити свої задачі, зрозуміти умови експлуатації та вимоги, після чого підібрати правильний продукт. Вам достатньо звернутися до нас за консультацією, описати застосування та наші технологи, сертифіковані 3M, підберуть оптимальне рішення: https://inta.pro/ua/contacts