Поверхні для сходів можуть бути різного виду та залежать від конкретного дизайну та функціонального призначення сходів.

Граніт є одним із найпопулярніших матеріалів для створення сходів, як внутрішніх, так і зовнішніх. Це пов'язано з його красою, міцністю, довговічністю та унікальністю. При проектуванні сходів із граніту важливо вибрати підходящу поверхню для забезпечення безпеки та комфорту при використанні.

Для зовнішніх сходів із граніту широко використовується шліфована поверхня.  Ця поверхня має гладку матову текстуру, але при цьому не слизьку. Вона ідеально підходить для зовнішніх умов, оскільки стійка до різних погодних умов. Крім того, дана поверхня легко чиститься від сміття та бруду.

Також чудово для вулиці підійде бучардована (термооброблена) поверхня, яка має шорстку та грубу текстуру, яка схожа на асфальт. Ця поверхня забезпечить хорошу протиковзку властивість сходам під час опадів.

Варто також згадати про таку поверхню, як "старена". Це сама вишукана та сама дорога поверхня, яка робиться за допомогою алмазних щіток. В процесі більш м’які виключення на поверхні каменю відколюються, в наслідок чого з’являється специфічний рельєф. Дана поверхня імітує ефект старовини каменю та додає додаткового декоративного ефекту.  

Для внутрішніх сходів із граніту зазвичай використовуються поліровані поверхні. Вони виглядають гладкими, блискучими і одночасно трохи дзеркальними, що створює ефект розкоші та простору. Також можна використовувати шліфовані поверхні, які виглядають матовими та більш текстурними, але при цьому менш слизькими.

 

Вибір поверхні для сходів має визначатися конкретною ситуацією та вимогами до безпеки та естетичності. Граніт - унікальний матеріал, який дозволяє створити красиві, міцні та безпечні сходи, незалежно від її функціонального призначення.

Компанія Granex застосовує найсучасніше обладнання для обробки каменю. Завдяки чому може виконувати унікальні роботи з граніту. Замовник сам може обирати бажаний варіант обробки сходів, а компанія Granex зробить все, щоб втілити його мрію в життя.