Суші у Львові являють собою одну зі страв, частування якою подобається і дорослим, і дітям. Саме завдяки суші можна створити ласий раціон, а ще – наситити організм великою кількістю поживних речовин. Серед найпоширеніших варіантів варто відзначити Філадельфію, про яку ми розповімо детальніше.

Все, що треба знати про Філадельфію

Навіть сьогодні немає однозначної думки щодо того, хто саме та де винайшов ці роли. Але експерти воліють дотримуватись сценарію, згідно з яким Філадельфія була розроблена вперше кухарями з США, які воліли створити роли, що будуть мати не класичний вигляд, а прикрашені за допомогою начинки.

Цікаво, що свою назву страва отримала саме завдяки однойменному сиру, який у ній використовується. Прослідкувати його історію нескладно: він з’явився у Нью-Йорку, й був створений кухарем на ім’я Вільям Лоуренс, який хотів розробити щось на кшталт французького сиру Нешатель. У результаті його експериментів з’явився крем-сир, яким користуються навіть сьогодні.

До найпопулярніших варіантів Філи відносять:

  • Класична, яка містить у собі трохи червоної риби;

  • Зі свіжими слайсами огірка;

  • З брусочками свіжого авокадо;

  • З тунцем;

  • З ікрою масаго;

  • З вугром;

  • З солодким яблуком;

  • З масляною рибою;

  • З омлетом тамаго;

  • З міксом овочів тощо.

Традиційно таку страву готують з червоної риби – лосося, який вкладається зверху на сир у свіжому вигляді. У деяких країнах світу для цього використовують слабосолоний лосось, а в Україні популярності набув варіант, який містить шматочки копченої риби.

Начинка для приготування такої страви варіюється залежно від ресторану, країни та шеф-кухаря. Іноді у середину додають крабові палички, роблячи щось схоже на інший актуальний рол – Каліфорнію. Трохи рідше зустрічаються курячі яйця, зелена цибуля тощо.

Попередньо в Америці такий різновид суші готували з сьомгою, а ще – за допомогою авокадо, і лише потім ця мода розповсюдилась на країни Європи та Азії. Особливу роль у популяризації страви відіграв її незвичний та яскравий зовнішній вигляд. На відміну від звичних, японських сусі, Філадельфія не була огорнута у шматочок водоростей норі, а вкривалась суцільною скибкою червоної риби. Яскравість дозволила страві отримати шалену популярність на східному узбережжі, перш ніж вона дійшла до України.

Замовити суші онлайн у Львові

Для того, аби поласувати класичною або оригінальною Філадельфією, обирайте ресторан Смакі-Макі. Заклад має власне, широке меню, у якому пропонує кілька десятків видів ролів, а ще – десять особливих різновидів Філи на будь-який смак.

Ресторан має власну доставку за допомогою кур’єрів, завдяки чому привозить страви швидко, якісно та без запізнень. А також дарує знижки клієнтами, подарунки на День народження та можливість долучитись до програми лояльності, аби накопичувати бали й використовувати їх як знижку на наступні замовлення.