Суші у Львові стали такою само окрасою міста, як і кава з круасанами. За допомогою цієї страви створюються оригінальні сюрпризи, цікаві вечори за переглядом улюблених кіно й не тільки. А особливу популярність мають класичні роли Каліфорнія, про які ми поговоримо у статі.

Роли Каліфорнія: історія, начинки та особливості

Історія ролів з такою назвою починається у 1976 році у США, коли один з кухарів вирішив долучитись до кулінарних експериментів. Особливість експерименту полягала у тому, аби створити таку азійську страву, яка б сподобалась гостям та відвідувачам американського ресторану. Цікаво, що автором ролу був японець, який працював у каліфорнійському ресторані, й якого звали Ічіро Машіте.

Такий рол був створений не просто так. Більшість відвідувачів, які замовляли роли, одразу знімали з них верхній шар у вигляді водоростей норі, жаліючись, що вони надто жорсткі та неприємні для споживання. Тому Ічіро зробив по-іншому й помістив водорості усередину, між сиром та начинкою, що значно спростило процес споживання.

Особливою популярністю користуються такі різновиди Каліфорнії:

  • З червоною рибою – сьомгою або лососем;

  • З білою масляною рибою;

  • З ікрою тобіко або масаго;

  • З річковим вугром та іншими начинками.

Головна відмінність такого виду суші полягає у тому, що зверху знаходиться не шматочок риби, як, наприклад, у Філадельфії, а кунжут або навіть ікра масаго чи тобіко. При цьому всередині може знаходитись практично будь-яка начинка – як у вигляді морепродуктів, наприклад, крабових паличок, так і овочів (огірків, авокадо тощо). 

Варто відзначити, що суші Каліфорнія відрізняються досить низьким рівнем калорійності, а тому підходять для споживання на дієті. Одна порція містить близько 250 кКал, кількість яких може значно підвищитись, якщо шеф-кухарі додають до складу страви майонез замість традиційних японських соусів або гострого васабі.

Ще одна особливість такого ролу полягає у тому, що його можна споживати вагітним жінкам. Все тому, що у його складі відсутня свіжа та сира риба, яка заміняється на ікру або попередньо термічно оброблену начинку. 

Доставка суші у Львові

Гості та жителі міста Львів можуть обрати для свого частування такий заклад, як ресторан Суші-Гоу. Він являє собою місце, де можна підібрати та замовити найкращі варіанти суші та ролів, які доступні у широкому асортименті м’ясних та веганських страв.

Заклад робить особливий акцент на розширенні асортименту, а ще – на створенні страв, які підійдуть і веганам, і поціновувачам морепродуктів, і навіть дітям з вагітними.

Окремо варто відзначити наявність доставки, яка працює не лише у місті, а й за його межами й яка може бути безкоштовною у випадку замовлення на суму від 300 грн.

А ще заклад має страви тижня, пропонує унікальні сети та знижки, дарує подарунки та надає соуси з паличками до кожного замовлення!