Протягом тисячоліть створювалася традиція обміну обручками під час весільної церемонії. Під час весілля і при реєстрації шлюбного союзу на безіменний палець, яким проходить «жила кохання», новоспечений чоловік/дружина одягає символ щасливого сімейного життя, тобто тонкий обідок, що не має ні початку, ні кінця.

За стародавніми повір'ями саме обручка є головним атрибутом весільної урочистості, так як сукню або туфлі одягають лише один раз для красивих фотографій і яскравих спогадів, при цьому обручки залишаються у молодят назавжди. Сьогодні у спеціалізованих ювелірних магазинах представлений широкий каталог обручок, які тепер створюються з різних матеріалів.

Звичайні гладкі обручки з невеликим потовщенням металу до середини є практичним варіантом. Вважається, що цей вид обручок є найбільш відповідним за правилами. Вважається, що аксесуар має бути відполірований до блиску, щоб у шлюбі не було проблем між подружжям. З погляду експлуатації цей вид також найкращий. Так, згодом матеріал виробу дряпається, і воно втрачає свій первозданний блиск, проте вирішити цю проблему можна протягом 10 хвилин у будь-якого ювеліра.

Вибір матеріалу

Безпосередньо перед вибором обручок слід визначитися з типом металу, з якого повинен бути виготовлений аксесуар. Колір виробу залежить від типу металу.

Як правило, весільні обручки створюються з:

- білого золота;

- червоного золота;

- класичний жовтий золото.

Однак важливо відзначити, що мода не стоїть на одному місці, і в даний час професійні ювеліри пропонують на вибір обручки із прекрасної білої платини, металевого срібла та комбінованих матеріалів.

Що стосується вигляду, то саме комбіновані обручки дозволяють поєднувати весільний аксесуар з будь-яким нарядом та комплектом прикрас, що особливо зручно для представниць прекрасної статі. Інтернет-магазини ювелірних виробів пропонують широкий асортимент обручок з різних матеріалів та різних варіантів виконання.

Вибираємо камінь для обручки

Прикраси, створені з будь-якого матеріалу, можуть бути прикрашені різним коштовним камінням, наприклад, діамантами, смарагдами та топазами, які символізують вірність та радісне майбутнє сімейного життя.

Як знайти камінь, що підходить саме вам? Все просто, не потрібно вибирати камінь по фото, потрібно покласти обручку з каменем або сам камінь у долоню і потримати хвилину. Якщо це тепло почне розповсюджуватись по тілу, можна не сумніватися, що цей камінь принесе щасливе життя в майбутньому. І якщо від каменю походить деяке занепокоєння, таку прикрасу точно не варто купувати.