Комп’ютерний стіл вдома — місце, де велика кількість українців нині проводить більшу частину часу, адже робота здебільшого перейшла на віддалений формат. Тому питання щодо того як обрати меблі, щоб комфортно працювати весь, день стає актуальнішим. Детальніше про те, як це зробити, читайте у статті. 

Скільки місця займатиме ваш стіл

Для початку визначте, де він буде стояти та скільки там вільного простору для облаштування. Здебільшого серед покупців, що вибирають комп’ютерні столи у Львові, важливим моментом є величина робочої поверхні. Адже чим стіл більший, тим комфортніше буде за ним працювати, але вибір залежить цілком від вільного простору у вашій оселі. Завеликий стіл створить відчуття тісноти, тому слід підбирати щось більш оптимальне. 

Визначте розмір стола та стільця

Слід переконатися, що за новим столом у вас буде вдосталь місця для рук та ніг, вам не потрібно буде згинатися для роботи чи навпаки задирати голову на монітор. Найкращий метод, звісно, це посидіти за столом, але якщо такої можливості немає, зробіть заміри та звірте їх із таблицею в характеристиках моделі. Звертайте увагу на глибину робочої поверхні, щоб вона не була замалою. 

Також потрібно звернути увагу на стілець. Якщо у вас модель із фіксованою висотою, переконайтесь, що коліна не впиратимуться в стіл. Якщо ж висота регулюється, треба слідкувати, щоб вашим ногам було комфортно при оптимальній для стола висоті. Якщо вони висітимуть або майже лежатимуть на підлозі, цей варіант точно не підходить. 

Матеріал стола

Важливий момент, адже від нього також залежить комфорт вашої роботи. Найчастіше виробники комп’ютерних столів, представлених в каталозі сайту Алло.Юа, використовують деревину або ДСП. Останній варіант значно дешевший, ніж з натуральної деревини, але також є стійким до фізичних пошкоджень. Він не деформується з часом, але дуже боїться вологи, тому потрібно бути обережнішими із гарячою кавою. 

Скляні та металеві поверхні використовуються значно менше, адже вони не є такими ж практичними. Вони стильно виглядають, вписуються в будь-який інтер’єр, але мають свої недоліки. Наприклад метал завжди буде холодним, а скло можна розтрощити якимось невдалим рухом або в приступі гніву на робочі задачі. 

Додаткові моменти

Для комфортного використання комп’ютерних столів виробники передбачили додаткове оснащення. Наприклад, популярними є висувні полиці для клавіатури, але з точки зору практичності слід бути доволі обережними. Якщо ви невірно виміряли висоту стола, вам буде незручно користуватись клавіатурою. Бо вона може буквально розміститися на ваших колінах. 

Також визначте, чи потрібен вам додатковий простір для зберігання. Це можуть бути як висувні шухляди, так і навісні полиці. Також можна вибрати стіл із системою менеджменту проводів, яка дозволить заховати їх від очей. Додатково в деяких моделях є підставки для ніг, що робить робочий час більш комфортним.