За статистикою, жінки більше, ніж чоловіки, люблять одягати піжаму перед сном. Насамперед тому, що в ній тепло і затишно.

Піжами жіночі найрізноманітніших форм, моделей і забарвлень пропонує магазин піжам Повсякдень. В асортименті представлені зручні, красиві, модні, відповідні для будь-якої фігури варіанти. Як зробити вибір серед такого різноманіття - розповімо в статті.

Цікаві факти про піжаму

Зазвичай слово "піжама" асоціюється з одягом, який одягають на ніч або носять удома. Але цей термін має різне значення, залежно від регіону. На Сході піжами - це просто вільні та легкі штани. Їх носять як жінки, так і чоловіки. На заході під словом "піжама" мають на увазі не тільки штани, а й сорочку. Вони бувають різних кольорів і фасонів, а також зроблені з різних матеріалів.

Перші жіночі піжами з'явилися десятки років тому, і за цей час їхні виробники пройшли величезний шлях у розвитку. З класичної і простої білої нічної сорочки піжами перетворилися на більш індивідуальний тип одягу, багатий деталями. Сьогодні жінка може вибрати піжаму, яка найкраще відповідає її вподобанням і типу фігури. Піжами прямого крою підійдуть тим, хто цінує практичність і зручність. Шовкові фасони з рюшами - тим, кому хочеться проявити жіночність і сексуальність.

Яким же критеріям слідувати, щоб вибрати ту піжаму, яка підійде найкраще?

Ідеальна піжама: критерії вибору

  • Тканина. Для піжам зазвичай використовують м'які тканини, такі як фліс, шовк, синель, вовна, атлас і бавовна. Усі вони зручні, і під час вибору можна фактично орієнтуватися тільки на особисті вподобання. Однак, з точки зору повітропроникності, найкращою буде натуральна бавовняна тканина. Для зими краще обирати важчі тканини, такі як фліс, вовна та синель. Піжаму такого типу також дуже зручно носити як домашній одяг.
  • Фасон. Нині їх пропонується безліч: з короткими штанами, з довгими, комбінезони, з кишенями та без. Орієнтуємося насамперед на зручність.
  • Забарвлення тканини. Зрілій жінці навряд чи підійде піжама з намальованими ляльками або плюшевими ведмедиками. А молодій дівчині або дівчинці таке забарвлення буде в самий раз.
  • Розмір. Піжама, перш за все, має бути зручною, тому занадто маленький розмір може створювати дискомфорт під час сну. Як і занадто великий. Бажано, купувати виріб відповідного розміру.
  • Модель і колір. Дуже індивідуальні. Жінці, яка хоче відчувати себе сексуальною і привабливою, варто звернути увагу на моделі з шовку, плямистого і зебрового типу. Для практичних же жінок краще піжамна модель, що нагадує костюм.
  • Резинка. Начебто дрібниця, але вона не повинна залишати слідів на шкірі після нічного сну. Краще відразу звернути на це увагу.

Якщо не знаєте, де купити жіночу піжаму, заходьте на сайт магазину Повсякдень і обирайте те, що вам сподобається.