Японія - далека країна, яка тривалий час була закритою для всього світу, оповита легендами і таємницями. Культура Японії істотно відрізняється від звичної нам європейської - Країна сонця, що сходить, має свої традиції в образотворчому мистецтві, поезії, скульптурі. На окрему увагу заслуговує мистецтво краси - шибарі (сибарі).

Шибарі це про еротику та естетику. Тіло партнера, найчастіше жінки, обв'язується мотузками. Причому важливо, щоб вузли поєднувалися в гарне плетіння, повністю або частково знерухомлюючи партнера, при цьому не завдаючи йому болю.

Шибарі раніше використовувалося для зв'язування бранців, а зараз це ціла наука про чуттєвість та красу. Варто окремо відзначити, що шибарі це не БДСМ, тому що не має на меті завдати болю. Сьогодні ми розповімо вам, як вибрати мотузку і доглядати її, щоб це дійсно було красиво і безпечно.

Як вибрати мотузку для шибарі

Отже, ми з'ясували, що шибари це мистецтво, тому до складних прийомів не можна підходити без базових знань. Крім того, важливо вибрати хороший інструмент - мотузку, різновидів якої існує безліч.

Матеріал

Існує два основні види мотузок для шибарі: синтетика та натуральні. Ми зупинимося на натуральних, оскільки штучні, хоч і довговічніші, гірше тримають вузол і можуть залишати на тілі опіки, чим суттєво програють природним матеріалам:

  • льон
  • джут
  • бавовна
  • пенька
  • сизаль
  • кокос
  • шовк

Всі ці матеріали виготовляються з волокон рослин. Залежно від обробки бувають жорсткими, середніми та м'якими. Середня жорсткість - універсальний варіант, що підходить як для новачків, так і для просунутих. До них відносяться мотузки з джуту, льону, пеньки. Досить м'які, щоб не завдати травм, але відчуваються на голому тілі.

Довжина та кількість

Середня довжина більшості мотузок – 6-8 метрів. Це оптимальна довжина, хоча буває, що потрібно враховувати комплекцію моделі. Таких мотузок у своєму арсеналі варто мати 6-8 штук і ще 2-3 штуки коротких, по 4 метри.

Діаметр

Найкомфортніший діаметр мотузок для шибарі – 4-6 мм. Товсті мотузки формують неергономічний вузол, тонкі можуть впиватися в тіло моделі.

Обробка та оформлення кінців

Як і всі натуральні матеріали, мотузки для шибарі проходять спеціальну обробку, залежно від походження (тип рослини). Вони можуть виварюватися, вичісуватися, змащуватися воском або олією, щоб не зношувався, а вузли трималися міцно. Під час продажу мотузки зазвичай зав'язують вузлом на кінці. За бажанням можна вузол залишити або зашити нитками.

Колір та запах

Різноманітність моделей у цій категорії дає великий простір фантазії. Можна вибрати незабарвлені мотузки, такі, що світяться у темряві або різнокольорові. Більшість мотузок мають природний запах - трави, пилу, гасу або чаю (оброблений або необроблений джут), іноді їх просочують аромаоліями, запах яких залишається надовго.

Догляд за мотузкою

Оскільки це натуральні матеріали, зберігати їх потрібно у провітрюваному та темному приміщенні, щоб уникнути появи плісняви ​​та гнилі. Також рекомендується уникати зберігання у поліетиленовому пакеті. Перед тривалим зберіганням краще розплутати всі вузли, оскільки натуральні мотузки мають ефект пам'яті. Періодично джутові та лляні мотузки потрібно просочувати невеликою кількістю олії, а у разі забруднення – прополоскати у мильній воді.

Де купити мотузки для шибарі

Якщо ви вирішили спробувати нове та урізноманітнити своє сексуальне життя, рекомендуємо купити мотузки для шибарі (бондажа) в інтернет-магазині e-Sex-Shop. В асортименті представлені мотузки з різних натуральних матеріалів, можна підібрати мотки у улюблених кольорах, з потрібним діаметром і довжиною. Якщо у вас виникнуть питання, делікатний консультант допоможе з вибором та оформленням замовлення