Сьогодні ми розглянемо італійських виробників, а саме звернемося до відомого італійського виробника «Vinicola Decordi» та зупинимося на Decordi Sorbello Blue Moscato. Розглянемо способи вживання, цікаві поєднання та з яких приводів його найкраще вживати. Але перед цим поговоримо про історію виноробні.

Історія «Vinicola Decordi»

Виноробна компанія була заснована в 1921 році в області на півночі Італії - Емілія-Романья, яка також відома спорткарами Ferrari. На початку минулого століття сім'я Декорді мала звичайну таверну, але побачивши великий попит на місцеве вино, вирішила почати вирощувати виноград, з якого пізніше почала виробляти вино.

Світанок виноробні трапиться у п'ятдесяті роки. Саме тим часом попит на легкі алкогольні напої різко злетів. Цьому посприяло популяризація та створення великої кількості клубів та ресторанів. З 70-х років вина Decordi визнані продуктом найвищої якості для ресторанів.

На даний момент компанією управляє четверте покоління сім'ї в особі Алессандро Декорді. До цього дня господарі виноробні зустрічають своїх гостей у старій таверні.

Способи вживання та цікаві поєднання

Sorbello Blue Moscato – це мускатне вино, що має свіжі квітково-мускатні відтінки в ароматі. У його смак відчуваються фруктові нотки. Виробники рекомендують використовувати блакитне вино для різних коктейлів, які створюють незвичайний ефект у склянці.

Зазвичай Sorbello Blue Moscato прийнято подавати за температури 6-10°C. Його зазвичай подають у маленьких келихах, у коктейльних чарках. Найкраще Sorbello Blue Moscato поєднується з:

  • Салатами з куркою, який подається з чорносливом, млинцями з сьомгою та вершковим сиром;
  • Грибами;
  • Десертами з додаванням груш та морозивом;
  • Гострими сирами;
  • Рибою;
  • Горіхами;
  • Шоколадом.

Коли обирають блакитне вино

Насамперед блакитне вино створювалося для молоді, воно орієнтоване на вживання у клубах та на вечірках. Чому так? Виробники вважають, що саме синій чи блакитний колір у багатьох асоціюється з енергією, якою у молоді дуже багато.

Також це вино підходить для того, щоб подавати його на домашніх прийомах як дижестив, який традиційно подається перед десертом. Або навпаки, подати його гостям на початку вечірки або прийому для того, щоб підняти їм настрій прийнятим і не міцним напоєм.

І хоча деякі експерти вважають, що блакитні вина не відносяться до найкращів сортів за смаком та ароматом, вони багатьом подобаються і за смаком, і на вигляд. Тому дуже часто виникає питання, а де купити якісне блакитне вино?

Блакитне вино Decordi Sorbello Blue Moscato в Україні

В супермаркетах такі сорти вина зустрічаються не часто. Тому краще завітати до спеціалізованого винмаркету. Наприклад, ви можете купити Decordi Sorbello Blue Moscato, а також інші сорти блакитного вина в інтернет-магазині Vintage.

Чому саме Vintage:

  • Зручно, тому що не треба нікуди їхати,
  • Вигідно, бо ціни приємні, а ще дуже часто бувають акційні знижки,
  • Надійно, усі напої мають документі, підтверджуючі оригінальність напою,
  • Інформативно, ви можете проконсультуватися не тільки про вибір напою, але й про те, які продукти до нього подавати.

Більш того, ви можете отримати замовлення з безкоштовною доставкою у всі регіони України.