Багатьох власників малогабаритних квартир хвилює одне і те ж питання: що краще встановити у ванну кімнату, душову кабіну чи ванну. І одне, і друге має свої переваги та недоліки. Якщо ви опинилися на цій сторінці, імовірно, ви обрали перший варіант. Як обрати якісну душову кабіну, на які її характеристики потрібно звертати увагу в першу чергу? Давайте розбиратися.

Види душових кабін

Всі душові кабіни діляться на три великі категорії:

    • відкриті;
    • закриті;
    • комбіновані.

Головна особливість відкритих моделей полягає у тому, що боковими і задньою перегородкою слугують стінки самої ванної кімнати. Підлогою такою душової кабіни часто є облицьована підлога ванної кімнати зі зливним отвором.

Закриті душові кабіни є капсулами зі своїми стелею, стінами та підлогою. Виробники оснащують душові кабіни різними додатковими функціями: гідромасажем, каскадним душем, парогенерацією, арома- та озонотерапією.

Комбіновані душові кабіни поєднують в собі переваги ванн та душових боксів. Конструктивно такий тип боксу являє собою невеличку ванну зі стінками та стелею. Такі душкабіни є самими дорогими.

Форма і розмір душових кабін

На сайті інтернет-магазину «Сантехдім Київ» представлені душові кабіни різних форм: прямокутні, квадратні, півколо, чверть кола. Наші клієнти можуть замовити і асиметричні моделі у вигляді мушлі або витягнутого півкола.

Матеріал піддону

Якщо ви вирішили купити душову кабіну в Києві, Україні звертайте увагу на матеріал піддону. Від вашого вибору залежить не тільки зручність користування кабіною, але й її довговічність.

Виробники пропонують піддони, виготовлені з:

    • чавуну;
    • сталі;
    • акрилу;
    • АБС-пластику;
    • штучного каменю;
    • кераміки.

Чавун – довговічний матеріал, чудового тримає тепло та має непогані звукоізоляційні властивості. Велика вага піддону робить його стійким. Але водночас виникають складнощі з транспортуванням та встановленням.

Піддони зі сталі легкі і відносно недорогі, але відрізняються поганою тепло- та звукоізоляцією.

Акрил – це матеріал, який легко обробляти. З нього роблять піддони будь-яких форм – квадратні, прямокутні, круглі, комбіновані. Акрил добре поглинає звук води, що ллється. Не використовуйте при митті акрилових піддонів абразивні матеріали – це призведе до появи подряпин.

Піддони зі штучного каменю достатньо важкі – це забезпечує стійкість всій конструкції. Такі піддони повільно нагріваються. Для комфорту потрібно завчасно підігріти його гарячою водою.

Виробники часто використовують у якості матеріалу піддону кераміку – санфарфор і санфаянс. Керамічні матеріали добре поглинають шум. Санфарфор і санфаянс – міцні, але тендітні матеріали. При ударах на поверхні піддону можуть з'явитися сколи та тріщини.

Виробники

На сайті «Сантехдому» ви знайдете душові кабіни від відомих виробників: Radaway (Польща), Q-Tap, Veronis, ARTEX (АРТЕКС) та ін. На сайті є зручне сортування душових кабін за виробником, геометричними розмірами, формою кабіни. Ми пропонуємо безкоштовну доставку по Україні та знижки на популярні моделі. При потребі ви зможете придбати душові кабіни в кредит.