Казки часто переносять людей у ​​солодкий світ спогадів про дитинство. Спогади про перемогу над магією, драконами та злом ніколи не перестають викликати посмішку на наших обличчях.

Читання або прослуховування класичних казок може допомогти батькам краще спілкуватися зі своїми дітьми та розвивати їхні творчі здібності.

Якщо ви шукаєте найкращі казки на ніч для своїх дітей, дитячий портал kazkaua.org підготував кілька захоплюючих казок, які можуть принести багато позитивних емоцій і приємних спогадів у дитинство вашого малюка.

1. Попелюшка

Попелюшка - одна з найпопулярніших казок усіх часів. Ця історія залишається класичною на всі часи і залишиться такою ж для майбутніх поколінь.

Попелюшка була юною дівчиною, яка жила зі своєю злою мачухою та зведеними сестрами. Завдяки своїй скляному черевичку вона знайшла свого Чарівного Принца і врятувалася від важкого життя.

Мораль: ця історія розповідає дітям про те, як вони ніколи не повинні переставати мріяти, незважаючи на всі труднощі, які ставить перед ними життя.

2. Красуня і чудовисько

«Красуня і Чудовисько» – це казка, яка прославляє справжніх королівських осіб. За сюжетом, розпещений принц перетворюється на звіра і ув'язнює прекрасну дівчину на ім'я Белла. Лише коли він навчиться любити Беллу, він знову стане принцом.

Вважається, що цю казку надихнула реальна пара, яка жила у Франції в 1500-х роках. У чоловіка був гіпертрихоз. Цей стан викликає ненормальний ріст волосся на тілі.

Тому його назвали дикою людиною і довго тримали в клітці. У несподіваний поворот подій він одружився з донькою королівського придворного слуги, і у них народилося 7 дітей.

Мораль: ми повинні цінувати такі внутрішні якості, як доброта, а не інші зовнішні чи фізичні якості.

3. Рапунцель

Рапунцель – красива і мотивуюча казка. Історія розповідає про те, як бідна пара втратила свою дочку Рапунцель, коли вкрала фрукти з саду свого сусіда. Він також фокусується на тому, як ангельський голос Рапунцель возз’єднує її з коханим.

Мораль: ця історія дає два сміливі повідомлення про те, що ніколи не можна красти, а зло ніколи не перемагає.

4. Білосніжка і семеро гномів

Білосніжка – казка братів Грімм, в якій юна принцеса вирізняється притаманною їй добротою та чистою красою. За сюжетом, зла королева все життя заздрила красі Білосніжки.

Але, зрештою, Білосніжка знаходить своє щастя, виходячи заміж за принца. На противагу цьому зла королева втрачає спокій і веде нещасливе життя, ганяючись за безглуздою фізичною красою.

Мораль: у цій історії є глибока мораль, якщо ви бажаєте фізичної краси, ви втрачаєте душевний спокій. Історія також заохочує дітей бути добрими та чистими, як Білосніжка.

5. Червона шапочка

Бунтівна дівчинка на ім’я Червона шапочка сама вирушає назустріч своїй бабусі з наказом ніколи не сходити з лісової стежки. Але вона не слухається вказівок і привертає увагу злого вовка.

Тепер те, що станеться далі, залежить від версії, яку ви читаєте. У версії казки Шарля Перро Червону шапочку з’їдає вовк. Однак у Європі, Північній Америці та багатьох інших розповідях її врятував хлопець із сокирою на ім’я Капюшон.

Мораль: ця казка має на меті навчити дітей виконувати вказівки та виявляти свою мужність у разі потреби.

Більше авторських казок Ви можете знайти на офіційному сайті проекту, де зібрано більше 2 тис авторських і народних казок.