Існує досить поширена, але помилкова і навіть небезпечна думка, що лікувати молочні зуби нема чого: вони все одно випадуть. І якщо зуб у дитини починає хворіти, його здебільшого відразу видаляють. Така практика завдає чималої шкоди здоров'ю. Справа в тому, що карієс у молочному зубі стрімко прогресує, переходячи в глибоку область, а потім у пульпіт. Цей патологічний процес негативно впливає на зачатки постійних зубів, що ще не прорізаються. У той же час раннє видалення молочних зубів теж не є раціональним методом їх лікування, так як простір, що утворився, тривалий час не заповнюється, і в цю порожнечу зміщуються сусідні зуби. Дитяча стоматологія позняки - це своєчасна профілактика та лікування з раннього віку.

Приємно відзначити, що за останні роки значно змінилися пріоритети в стоматології, особливо дитячої: вона розпочала реалізацію свого головного завдання – виростити здорову дитину. Прикус дитини, що складається із 20 молочних зубів, формується вже до двох років. Це вік, коли необхідно нанести перший візит до стоматолога, щоб розпочати профілактичні заходи щодо збереження здоров'я зубів. Щоб правильно і надовго вибрати стоматологічну клініку, де спостерігатиметься і при необхідності проходитиме лікування ваша дитина, батькам важливо знати критерії вибору клініки.

Насамперед, перевірте ліцензію на амбулаторно-поліклінічну допомогу з дитячої стоматології. Без такого пункту у переліку дозволених видів діяльності не має права приймати дітей, навіть якщо у штаті клініки перебуває лікар із сертифікатом стоматолога дитячого віку. Дитяча стоматологія Mom`s         допоможе зберегти здоров'я зубів вашої дитини!

Другим найважливішим критерієм є кваліфікація лікаря-стоматолога, який працює на дитячому прийомі. Обов'язково уточнюйте досвід роботи лікаря у галузі дитячої стоматології. Завдання дитячого стоматолога – розвіяти страхи дитини та перетворити процес лікування на цікаву гру з призами та подарунками. Професійний дитячий стоматолог дозволить дитині спокійно освоїтися в новому місці, звикнути до медичної форми та стоматологічного крісла. Завдяки цьому дитина зможе без остраху відкрити рота і показати зубки стоматологу. Дитяча стоматологія на оболоні докладає максимум зусиль для того, щоб похід до стоматолога залишав тільки позитивні враження.

Третій фактор, теж дуже важливий - це ситуація в кабінеті дитячого стоматолога. Дуже добре, якщо в кабінеті обладнаний дитячий куточок, де лікар може познайомитися з дитиною, а можливо провести попередній огляд порожнини рота.