Для початку слід розглянути основні критерії вибору розкладного дивану:

- При визначенні якості дивану необхідно звернути увагу на шви. Вони повинні бути акуратними та можуть вказувати на загальний рівень якості пошиття виробу.

- Каркас може бути виконаний з ДСП, фанери та з використанням металевих частин. Причому перший варіант є найдешевшим і швидше стає непридатним. Тому, ці моделі краще вибирати не для постійної експлуатації, а як ліжко для гостей. Дивани з каркасами з фанери та металу є більш надійними та придатними для щоденної експлуатації. Вони дорожчі, але за це варто заплатити.

- Далі необхідно звернути увагу на наповнювач. Він повинен бути пінополіуретановим або з пружинними блоками. Економний поролоновий варіант довго не прослужить.

- Оббивка має бути щільною, щоб уникнути розтягування матеріалу. Інакше він з часом не триматиме форму.

- Товщина трансформаційних механізмів має бути не нижче 3 мм. Необхідно приділити увагу якості сполучних елементів.

Вибираючи розкладні дивани, варто звернути увагу на розмір приміщення, в якому вони будуть встановлені. У невелику квартиру можна поставити компактний диван, який трансформується у велике та зручне спальне місце. Для раціональнішого використання маленької площі існують кутові моделі диванів. При покупці дивана необхідно поцікавитись гарантійними термінами. Вони мають бути не менше 1,5 років.

Розкладний диван книжка. Для розкладання цієї моделі досить підняти низ дивана і знову опустити. Це зручна модель та проста в експлуатації. Для її трансформації не потрібно докладати багато зусиль. Порівняно з іншими видами цей варіант є бюджетним розкладним диваном.

Якщо ви плануєти купити новий диван, то у такому разі вам варто відвідати магазин меблів Львів pufetto.com.ua!

Для щоденного застосування диван повинен бути оснащений якісними механізмами і включати наповнювачі, що сприяють зручності. Книжка та розкладачка – гостьові варіанти моделей.

Механізм трансформації

Диван повинен розкладатися та збиратися без особливих зусиль. При виборі механізму враховуйте його надійність. Зі щоденним навантаженням здатні впоратися не всі конструкції. Наприклад, французька розкладачка може швидко вийти з ладу, а дельфін — неабияк пошкодити покриття для підлоги. Також варто наперед розрахувати, яку площу займе диван після трансформації. Є механізми, що розкладаються вперед. Такий диван можна встановити вздовж неширокої стіни.