Чим відрізняється кемпінг від туризму?

А ви знаєте, чим відрізняється кемпінг від туризму? Якщо ні, то це не проблема. У цьому тексті ми у всьому розберемось. До того ж ви знайдете корисний перелік: все для кемпінгу від компанії SKIF Outdoor.

Відмінність понять

Туризм — подорожі в країну або до місцевості, які відрізняються від постійного місця проживання, з ціллю, що не пов’язана зі заробітком грошей.

Кемпінг — відпочинок просто неба у спеціально відведених місцях або самі ці місця. Частіше за все кемпінг вигідніше готелю, тут усе залежить від кількості оплачуваних зручностей.

Іноді ці поняття плутають, тому що вони схожі. Також для туризму та кемпінгу можуть використовуватись однакове спорядження.

Ціль туризму — це подорож, а ціль кемпінгу — відпочинок на природі в спеціальному місці. Варто пам’ятати, що туризм може включати кемпінг, але не навпаки.

Особливості туризму

Туризм може бути різний. Піший передбачає побудову маршруту по слабопересічній місцевості. Також існують спеціально підготовлені стежки, довжина яких може досягати тисяч кілометрів.

Водний туризм включає сплав, як правило, по річках або морях. Виконується він за допомогою байдарок, каяків, гумових човнів, рафтів, пакрафтів, катамаранів або плотів.

А повітряний туризм пов’язаний з подоланням маршруту повітрям. Основні пристосування: вертоліт, літак, дирижабль, повітряний шар, парашут, параплан або дельтаплан. Швидше за все подібний вид туризму розвивається у місцевості, де поруч є гори й море.

Особливості кемпінгу

  1. Огороджена територія.
  2. Майданчик для наметів.
  3. Доступ до електрики.
  4. Доступ до плити й газу.
  5. Душеві з холодною та гарячою водою.
  6. Туалети.
  7. Організований вивіз сміття.
  8. Набір зручностей може змінюватись. Усе залежить від рівня кемпінгу.

Все для кемпингу та туризму

Що знадобиться для кемпінгу

  • Стільці та крісла. Відпочинок буде набагато комфортнішим. Усі стільці та крісла складуються, щоб займати мінімум місця під час пересування. Існує два основні види: легкий пластиковий і міцний металевий каркас з натягнутою тканиною.
  • Сидушки. Не потрібно буде сидіти на нерівних і холодних поверхнях. Сидушки самонадувні, щоб їх підготувати достатньо відкрити спеціальний клапан, і залишити його на пару хвилин.
  • Столи. Готуйте, їжте, грайте в карти або настільні ігри з комфортом. Тут міцний металевий каркас з такою ж металевою або текстильною стільницею.
  • Ліжка. Знадобляться, якщо спальника або каримата вам недостатньо для комфортного сну. Спати можна на тканині, яка натягнута на металевий каркас.
  • Подушки. Можна буде розмістити голову в зручному положенні. Подушки надуваються самі.
  • Намети. Захистять від сонця, дощу й холоду. Палатки незамінні, щоб зручно провести ніч.
  • Спальні мішки. Ви будете спати у теплі. Матеріали, що використовуються, не тільки заважають температурі тіла знижуватись, але й добре поглинають вологу.
  • Каримати. Підкладаються під спальний мішок або використовуються як сидушки.
  • Термопродукція. Зберігає температуру напоїв та їжі. На вибір представлені термоси, термокружки, термокухлі та термосумки.
  • Рушники. Вам доведеться часто витирати руки через особливості проживання. Рушники йдуть з металевими кріпленнями, щоб їх можна було зручно підвішувати.
  • Набори для пікніка. У них є посуд, з яким можна щось приготувати або зручно поїсти.
  • Рюкзаки. Дозволяють зручно скласти й перенести речі.
  • Ліхтарі кемпінгові. Бажано взяти з собою ручний ліхтар і ліхтар-лампу. З ними на відпочинку буде набагато зручніше.
  • Верхній одяг. Захистить від вітру, низької температури, а іноді й від дощу. Для кемпінгу можуть знадобитись футболки, штани, кофти, куртки й капелюхи. Бажано, щоб шкіра в них дихала. До того ж не зайвим буде взяти з собою дощовик, з ним ви не промокнете й не захворієте.

Де купити товари для кемпінгу?

В інтернет-магазині SKIF Outdoor ви знайдете велику кількість офіційної продукції. На всі товари діє гарантія від виробника, подробиці уточнюйте в картці товару або у співробітників служби підтримки. До речі, вони працюють кожен день, їм можна зателефонувати 0 800 60 44 33 або написати на пошту [email protected]. Переходьте на сайт SKIF Outdoor уже зараз, щоб ознайомитись з асортиментом.