Коли виникає необхідність в отриманні певної суми коштів, здебільшого українці звертаються до банківських установ. Це є оптимальним рішенням, якщо планується придбання автівки або нерухомості. Якщо не має можливість позичити кошти у родичів, знайомих або друзів, банківський кредит можна оформити в будь-якому банку країни.

Перед тим як взяти кредит готівкою, обов'язково з'ясуйте, де вам можуть запропонувати найвигідніші умови. Порівнявши пропозиції різних установ, ви зможете прийняти остаточне рішення.

Як обрати банк?

Кожна кредитна установа висуває свої вимоги, яким має відповідати позичальник. До них належать наявність офіційного працевлаштування, застави, поручителя, тривалість робочого стажу, розмір місячного доходу та ін.

Потрібно враховувати, що в банку вам може бути складно взяти кошти відразу в день звернення. Клієнту знадобиться навідатися у відділення, щоб подати заявку, а після цього доведеться очікувати на рішення кредитора протягом тижня або й довше. За цей період відбувається:

  • перевірка наданих документів, кредитного рейтингу,
  • оцінка фінансових можливостей заявника.

Після обробки всієї інформації представник банку в телефонному режиму сповістить про готовність надати кошти.

Яким категоріям клієнтів надаються кредити?

Отримати позику в українському банку можуть повнолітні працевлаштовані громадяни. Заявники, у яких є позитивна кредитна історія, мають набагато більше шансів оформити готівковий кредит, ніж клієнти з простроченими виплатами в минулому.

Окремі умови кредитування стосуються таких категорій населення, як безробітні, студенти, вагітні, люди пенсійного віку. Їм можуть або відмовити в отриманні кредиту або надати мінімальну суму на обговорений термін. Тому при оформленні потрібно сповістити співробітника банку про всі доходи (основний і додатковий), враховуючи стипендію, пенсію чи інші соцвиплати.

Якщо ви прагнете позичити кошти без довідки про доходи та інших документів, доцільно буде звернутися до мікрофінансової організації. В таких установах кредитують всі категорії населення, навіть з низьким кредитним рейтингом та відсутністю офіційного працевлаштування. Для оформлення клієнту потрібно буде надати лише паспорт та ідентифікаційний код, а на рішення не доведення довго чекати. Кошти готівкою реально отримати в день звернення у відділення організації-кредитора.