При наявності хронічних ран досить часто постає запитання у виборі найбільш ефективних та оптимальних методів лікування, які допоможуть найшвидше справитися із проблемою. У цьому випадку за допомогою варто звернутися на сайт https://woundcare.com.ua/, де працюють висококваліфіковані спеціалісти, які точно знають, які методи вважаються найефективнішими в плані лікування хронічних ран. Тут допоможуть підібрати найбільш вдале лікування для кожного конкретного випадку.

Процес загоєння ран та його основні стадії

Не дивлячись на те, яким є ступінь пошкодження тканин та тип рани, сам процес загоєння складається із трьох основних етапів. Серед них виділяють наступні:

  • очищення;
  • грануляція;
  • епітелізація.

На першому етапі відбувається фаза очищення. Як тільки зупиняється кровотеча, через стінки капілярів відбувається проникнення лейкоцитів з їх подальшою концентрацією в області пошкодження. Їх основне завдання полягає в тому, щоб здійснити очищення рани з подальшим захистом від інфекцій. Основним пріоритетом на даному етапі є видалення некротизованої тканини, токсинів та бактерій, які можуть впливати на процес загоєння рани.

На другому етапі відбувається грануляція. У тому випадку, якщо рана є досить глибокою, то вона може затягнутися не відразу. Це пов'язано з тим, що її внутрішня порожнина поступово починає заповнюватися новими тканинами. Саме на цьому етапі пріоритетним завданням є захист рани від пересихання, так як при пересиханні відбувається процес, при якому верхній шар клітин починає гинути. Тому для того, щоб загоєння відбувалося максимальна швидко, потрібно систематично слідкувати за підтриманням оптимальних показників вологості на цьому етапі.

Не менш важливою на останньому етапі загоєння рани є зволоженість. Це пов'язано з тим, що саме у цій фазі відбувається активне відновлення основних функцій шкіри. При цьому поверхневі клітини повинні зробити все можливе для того, щоб остаточно здійснити закриття рани. Тому на цьому етапі варто подбати про те, щоб рана не зазнавала зневоднення і знаходилася в умовах, повністю захищених від шкідливого впливу зі сторони навколишнього середовища.

Тому, якщо є потреба здійснити якісний та професійний догляд за ранами для пришвидшення процесу їх загоєння, на допомогу прийдуть висококваліфіковані спеціалісти західного центру лікування ран.