Жалюзі – це універсальний вид віконного декору, який не лише додає приміщенню індивідуального стилю, а й чудово захищає його від допитливих поглядів і сонячного проміння. Крім “класичних” жалюзі з горизонтальними ламелями, які, прокручуючись, закривають і відкривають вікно, стильним і практичним варіантом є жалюзі плісе. Якщо ви досі не бачили такого виду віконного сонцезахисту, можете пошукати штори плісе у Львові в інтернет-магазині SunGuard. Тут знайдете великий каталог продукції на будь-який смак.

Перейшовши за посиланням https://sunguard.com.ua/zhalyuzi/plise/ жалюзі плісе можна придбати не виходячи з дому, підібравши виріб необхідних вам кольору та параметрів і замовивши доставку просто до вашого порогу.

Особливості і переваги штор плісе

На відміну від інших видів жалюзі, плісе має одну особливість: ви можете за бажання закрити лише центр вікна, в той час, як верхній і нижній кути будуть відкриті. Це дуже зручно, особливо коли вікно розташоване, наприклад, на стелі, а вам не хочеться зашторювати його повністю, а лише захиститися від прямого сонячного проміння.А все завдяки спеціальній конструкції, від якої і походить назва цього виду жалюзі. Вони виготовлені із суцільного шматка цупкої тканини, який прошитий по всій довжині і натягнутий між двома планками. Тож для того, щоб затемнити частину вікна, потрібно потягнути за спеціальну ручку або ланцюжок, і штори стягнуться у гармошку, утворюючи акуратні складки.

Такі жалюзі мають іще чимало переваг у порівнянні з іншими, наприклад:

  • можливість дистанційного керування в окремих моделях, що дає змогу почепити їх на високо розташовані вікна, скажімо на стелі;

  • не мають горизонтальних планок, на яких назбирується пилюка;

  • в разі забруднення їх можна легко зняти, щоб почистити;

  • довговічні і витривалі, не деформуються з часом;

  • мають широкий функціонал практично без обмежень за місцем використання і розміром вікна;

  • не потребують спеціального карниза, чіпляються до віконної рами;

  • забезпечують різні рівні світлозахисту – аж до 100%.

Як доглядати за шторами плісе

Жалюзі плісе – це компромісний варіант між класичними жалюзі з ламелями та шторами. У догляді це також щось середнє, адже для того, щоб очистити плісе від забруднення, їх потрібно зняти з вікна і сполоснути у мильній воді. Так, це складніший процес, ніж просто протерти вологою ганчіркою запилені ламелі, але значно простіше, ніж знімати, прати, прасувати, а потім знову чіпляти на десятки гачечків громіздкі штори.

Ще одним варіантом догляду є використання спеціальної пухнастої щітки для змітання пилу. Але загалом такі штори завдяки тому, що регулярно рухаються вверх-вниз, не назбирують на собі багато пилюки.