Тарифи на товари в аеропортах

Зак Гріф, аналітик туристичного сайту The Points Guy, зібрав дані з 50 різних аеропортів світу, щоб визначити, які магазини безмитної торгівлі пропонують найдешевші тарифи на найпопулярніші категорії безмитних товарів – спиртні напої, косметику, аромати та тютюнові вироби. (Магазини безмитної торгівлі зазвичай розташовані в міжнародних терміналах і звільнені від місцевих або національних податків з продажу).

"Загалом, купуйте алкоголь на Карибах, косметику та аромати – в Європі, а тютюн – в Азії", – пише Гріф у звіті, опублікованому в четвер.

Для багатьох мандрівників найкращим способом скоротати час в аеропорту є похід магазинами. Але чи справді вигідні пропозиції у магазинах безмитної торгівлі?

Найдешевше

The Points Guy з'ясував, що найдешевшими міжнародними терміналами для безмитних покупок є міжнародний термінал Куала-Лумпура, сінгапурський Чангі та міжнародний аеропорт імені Оуена Робертса на Кайманових островах.

Найдорожчий міжнародний аеропорт знаходиться в Санторіні, Греція. Однак Гріф зазначає, що різні види товарів можуть бути вигіднішими залежно від того, де ви їх купуєте.

Найдешевші для спиртного

Найдешевші тарифи в duty-free для спиртного

За даними The Points Guy, міжнародні термінали в Києві (Україна), Мадриді (Іспанія) та Гранд-Каймані (Кайманові острови) пропонують найкращі пропозиції на спиртні напої. Наприклад, 1-літрова пляшка віскі Jack Daniel's Old No. 7 Tennessee Whiskey продається за $26,72 у мадридському міжнародному аеропорту Барахас, що на 30% менше, ніж за ту саму пляшку в лондонському Хітроу.

Найдешевша косметика та парфумерія

У лондонському Хітроу, міжнародному аеропорту Дубая та Відня діють одні з найвигідніших пропозицій на косметику. Що стосується ароматів, то найкращі ціни на безмитну торгівлю можна знайти в іспанському Мадрид-Барахас, португальському Порту та лондонському Хітроу.

Найдешевша косметика та парфумерія duty-free

Найдешевший duty free у США

Якщо розглядати міжнародні термінали в США, то найдешевші ціни на безмитну торгівлю загалом пропонує Міжнародний аеропорт імені Даніеля К. Іноуе у Гонолулу, а найвищі ціни виявлено у Міжнародному терміналі Сіетл-Такома.

Гонолулу пропонує одні з найкращих безмитних цін на спиртні напої та тютюнові вироби, а Міжнародний аеропорт імені Джона Кеннеді в Нью-Йорку – одні з найкращих безмитних цін на косметику та аромати.

Загалом, безмитні покупки, безперечно, варті того, але важливо порівнювати ціни, коли це можливо, і не погано було б шукати ціни в Інтернеті (і використовувати конвертер валют, якщо ви перебуваєте за межами країни), щоб переконатися, що ви дійсно отримуєте вигоду з покупок.