Чернігівщина – це регіон півночі України. І розташування на кордоні не заважає йому бути справжнім туристичним центром країни. Чернігів туристичний – це окремий світ, відвідати який варто за його красу, колорит та незабутню атмосферу.

Вибрати найцікавіші маршрути для подорожей регіоном, ознайомитися зі списком визначних пам'яток та заповідників допоможе портал «Чернігівщина туристична». Ви можете дізнатися, де найкращі готелі в Чернігові, які ресторани пропонують оригінальне меню, які важливі місця можна відвідати буквально за копійки. Ще один важливий розділ – вибір гіда. За допомогою справжнього професіонала ознайомитися з красою області ви зможете максимально продуктивно, дізнавшись про всі таємниці та загадки, які приховують величні собори, палаци, фортеці та кургани.

Причини, через які варто відправитися в Батурин

Батурин називають гетьманською столицею України. Тут досі можна відчути дух історії країни, який змушує туристів щороку повертатися сюди за новими емоціями та знаннями. У Батурині знаходиться Національний історико-культурний заповідник "Гетьманська столиця", який включає десятки значущих і красивих об'єктів.

Що не пропустити

Екскурсія в Батурин не може пройти без відвідування палацу останнього гетьмана Кирила Розумовського.

Ще один важливий об'єкт – Батуринська фортеця. Побудована вона з дерева, чим й виділяється серед аналогічних. Козаки знали, що саме дерев'яні стіни, обмазані глиною, здатні витримати натиск артилерійської зброї ворога, адже будуть просто відбивати снаряди, не даючи проломів.

Що ще подивитись у Батурині

Крім названих об'єктів, у Батурині розташовується ще кілька визначних пам'яток, які не можна залишати поза увагою;

  • Музейний комплекс «Козацький двір»;
  • Будинок Генерального суду, що зберігся ще з часів правління Івана Мазепи;
  • Музей Археології;
  • Воскресенська церква-усипальниця;
  • Свято-Миколаївський Крупницький жіночий монастир.

Чим знаменита Качанівка, і навіщо туди їхати

Національний історико-культурний заповідник Качанівка – це справжня знахідка для тих, хто хоче розслабитися, помилуватися мальовничою природою, поринути в атмосферу тиші, спокою та мрійливого настрою.

Унікальність цього заповідника у тому, що це архітектурно-природний комплекс, цілісність якого зберігалася століттями. Дворянська Качанівка садиба була зведена наприкінці 18 століття, і з того часу практично не змінилася. Внутрішнє оздоблення було розграбовано на початку 20 століття, але ззовні цей об'єкт не втратив своєї принади.

Площа території разом із парком займає понад 700 гектарів. Тут є на що подивитися, і де провести час на самоті чи з сім'єю. Довжина алей становить понад 60 кілометрів – вони ведуть до романтичних руїн, унікальних пам'яток діячам мистецтва та культури, місцям із цікавою історією та сильною енергетикою.

Екскурсія в Качанівку – оптимальний вибір для тих, хто любить милуватися архітектурою, цікавиться культурною спадщиною країни, але при цьому відчуває потребу возз'єднання з природою. Тут незабутні емоції отримає кожен турист, незалежно від індивідуальності його смаку.

Графік роботи Качанівки, а також що подивитись в Чернігові, докладний екскурс по пам'яткам можна знайти на порталі «Чернігівщина туристична» — плануйте поїздку заздалегідь, щоб не проґавити найважливіше та саме цікаве!