Текст, що продає, — це реклама. Реклама, яка вбудована за обраним алгоритмом. Принцип полягає у тому, аби не лише продемонструвати вигідні сторони та переваги товару/послуги, але й показати, як за допомогою конкретно вашого продукту поліпшити життя користувача. Мета — зробити акцент та уявленнях про больові точки читача та дати відчуття, що ви точно знаєте, як розв'язати його проблеми. Тож продаючі тексти — це симбіоз психології та філології. Такі статті — завжди унікальні й оригінальні. Тут усе, і слова, і структура, і сенс, — підбираються під розв'язання конкретної задачі та під цільову аудиторію. Тому ані гарна освіта, ані тисячі надрукованих знаків, ані сотні прочитаних посібників з копірайтингу не можуть гарантувати, що автор буде розбиратися у потребах користувачів, вгадувати бажання, відчувати їх страхи. Навіть маючи ці знання, не факт, що копірайтер зможе майстерно підкреслити цінності та вигоди конкретно вашого продукту, саме таким чином, щоб усі побоювання ЦА зникли вмить, та настало полегшення.

Студія красивого контенту Архі Ідея знається на цій проблемі з власного досвіду, адже довелося познайомитися з величезною кількістю людей, які наче й вміють писати, але їх тексти так і не ставали ефективною рекламою, що приносить прибуток завдяки гарній лідогенерації. Однак сьогодні команда — як на підбір. Ці автори — експерти у своїй ніші та психологи за складом розуму. Вони погодилися поділитися власними лайфхаками з написання продаючих текстів.

Лайфхак №1. SEO/LSI

SEO-оптимізований текст — основа ефективного копірайтингу, адже пошукові машини продовжують ставити в пріоритет відповідність контенту запитам, які вбивають у рядок користувачі. Однак правила гри дещо змінилися. Тепер недостатньо, аби у тексті була та чи інша фраза/слово. Має бути релевантний запитові контекст, а також слова та словосполучення LSI. Це близькі за семантикою обороти, які якісно розкривають суть ключовиків.

Лайфхак №2. AIDA

Наприкінці XIX століття американський маркетолог Елмер Левіс зробив прорив у сфері успішних продажів, віднайшовши рекламний концепт AIDA. Неймовірно, але олдскульна практика працює й сьогодні.

Розшифровується абревіатура наступним чином:

  • A (attention) — увага;

  • I (interest) — інтерес;

  • D (desire) — бажання;

  • A (action) — дія.

Порядок продиктований особливостями людської психології мислення. За кожною літерою стоїть новий етап воронки продажу. Спочатку на вебресурс заходить зовсім «холодний» відвідувач, який може й не мати уявлення, що ви тут продаєте. Але він вже тут, тож працюємо! Зачепити та прикути увагу треба вже з заголовка. Далі — інтерес. Цікава, шокуюча, небанальна історія в ліді статті. Підігріта зацікавленість плавно перетікає у бажання. Тут вже час важкої артилерії: розкриваємо вигоди продукту/послуги, його сильні сторони. Одним словом, це зірковий час для УТП. Вишенька на торті — дія, call to action. Заключна частина має показати оновлену та покращену реальність людини після оформлення та отримання замовлення.

Лайфхак №3. E-A-T

E-A-T — експертність, авторитетність, достовірність. Хочете дізнатися більше про цей концепт та інші круті фішки для створення ефективних текстів, що продають? Натисніть на посилання: https://arhi-idea.com/kopirayting/tekst-dlya-lendingu. На сайті Архі Ідея можна не лише знайти цікаві публікації з теми, але й замовити послуги копірайтингу, створення контенту, який генерує прибуток.