Хороша бетономішалка – це дуже важливий пристрій практично для будівництва в кожному будинку або під час капітального ремонту. На ринку представлено багато видів бетонозмішувачів, які відрізняються кількома основними параметрами. Сьогодні ви дізнаєтеся, яку бетономішалку вибрати для будівництва типового будинку на одну сім’ю.

Виробники пропонують безліч видів бетонозмішувачів, як мобільних, так і стаціонарних. Однак для будівництва приватного будинку або для самостійних будівельно-ремонтних робіт найкращим рішенням буде купити бетономішалку - Квітка. Сьогодні ми не розглядаємо найдорожчі види стаціонарного обладнання та автомобільних бетонозмішувачів, які використовуються тільки на дуже великих будівельних майданчиках.

Плануючи покупку бетономішалки, варто проаналізувати кілька основних параметрів, тобто:

  • ємність барабана,
  • спосіб нахилу змішувача,
  • тип його живлення.

Ці особливості впливають як на комфортність роботи, так і на вартість використання бетономішалки, що дуже важливо для невеликих будівельних об’єктів для власних потреб.

Ємність бетонозмішувача

При підборі ємності бетономішалки необхідно враховувати запланований темп виконання робіт на будівельному майданчику. У разі роботи в бригаді з 2-3 чоловік цілком достатньо типової малогабаритної барабанної бетономішалки. Занадто великий пристрій купувати не варто, тому що вироблений розчин слід використати в найкоротші терміни, до того, як в ньому почнуть відбуватися процеси зв’язування.

Найменші барабанні бетонозмішувачі мають ємність - 80 літрів. Трохи більші бетонозмішувачі мають барабан робочою ємністю 100-140л. Проте є й портативні бетонозмішувачі місткістю понад 140л (для потреб приватного будинку місткість зазвичай не перевищує 200л).

Спосіб нахилу бетонозмішувача

Переносні бетонозмішувачі, що використовуються на невеликих будівельних майданчиках, мають ручне керування нахилом завантажувального барабана. Однак є дві основні технології:

  • кривошип,
  • нахил колеса.

Нахил на колесі менш зручний у використанні, оскільки для правильного розташування барабана бетономішалки потрібно докласти багато зусиль. Це рішення використовується в найдешевших пристроях. Трохи дорожчі бетономішалки оснащені відкидною ручкою. У цьому рішенні бетономішалка має спеціальний черв’ячний редуктор, завдяки якому вам не доводиться прикладати силу для нахилу барабана.