COVID-19 перевернув багато сфер нашого життя і однією з яких є освіта. У зв’язку з пандемією та припиненням роботи в усьому світі блискавичний перехід на дистанційну освіту став необхідністю. Оскільки багато учнів раптово покинули класи через пандемію, шкільні адміністратори, вчителі та батьки згуртувалися, щоб задовольнити освітні потреби учнів за допомогою онлайн-навчання. Це вже не питання про те, коли ми перейдемо від очних класів до дистанційної освіти. Тепер це питання, наскільки добре ми можемо швидко перейти, коли виникне така потреба.

Дистанційна освіта визначається як стиль навчання, де вчителі та учні фізично розділені, і використовуються різні технології, щоб вони могли ефективно спілкуватися. До спалаху COVID-19 дистанційна освіта зазнавала помірного, але стабільного зростання. Прогнозується, що світовий ринок онлайн-освіти досягне 350 мільярдів доларів до 2025 року. Однак за цими значними цифрами стоїть людська історія поєднання нових технологій і методів навчання для покращення онлайн-освіти.

Наскільки безпроблемним є перехід між очними класами та онлайн-освітою? До пандемії опитування адміністраторів онлайн-навчання показало, що 70% дозволяли учням відвідувати віртуальні заняття без будь-якої онлайн-орієнтації.

Технологія займає центральне місце

Як не дивно, але саме COVID-19 приніс дистанційне навчання набагато ширшій аудиторії. Як наслідок, школам довелося створювати або прискорювати онлайн-освітні плани, щоб якомога швидше залучити вчителів та учнів із новітніми технологіями. Набір програмних додатків і платформ для сприяння онлайн-освіті вже існував, хоча необхідно подальше вдосконалення, щоб зробити ці інструменти легшими для вивчення та використання. Пандемія цілком може прискорити зростання розвитку всієї індустрії онлайн-навчання. У той же час раптова поширена популярність дистанційного навчання, викликана необхідністю, виявила великі системні проблеми, такі як зростання цифрового розриву.

Педагоги відіграватимуть ключову роль у найближчому майбутньому, не лише допомагаючи учням пристосуватися до технологічних вимог дистанційного навчання, а й виступати в якості прихильників розширення можливостей онлайн-навчання, щоб охопити більше дітей.

Дистанційна освіта та глобальні проблеми навігації в майбутньому

На найближчому горизонті викладачі очікують «втрату освіти» серед учнів, які не змогли успішно здійснити перехід з класної кімнати в онлайн. Нерівність у доступі до високошвидкісного Інтернету, домашніх комп’ютерів та прямого навчання створила значну кількість учнів, які будуть значно відставати від своїх однолітків. Загроза майбутніх пандемій та економічних негараздів підкреслює необхідність надійної дистанційної освіти, як для підготовки до наступної глобальної надзвичайної ситуації в галузі охорони здоров’я, так і для подолання довготривалого соціально-економічного освітнього розриву. Фахівці в галузі освіти відіграватимуть ключову роль у відстоюванні покращення доступу до онлайн-навчання.

Можливість досягти великих успіхів у дистанційній освіті

Складні часи можуть принести чудові можливості. Зі всесвітнім фокусом на дистанційному навчанні ця важлива освітня модель буде продовжувати вдосконалюватися, стаючи все ефективнішою та менш складною в міру зміни ландшафту. Майбутнє, ймовірно, включатиме гібридну модель освіти, яка поєднує очні заняття з дистанційним навчанням для більш гнучкого досвіду. Це нове обличчя освіти вимагатиме професіоналів.

Використовуйте всі можливості та переваги дистанційного формату освіти разом з Атмосферною школою

Станьте новатором, який веде дітей у цифрове майбутнє. В Атмосферній онлайн-школі при дистанційному навчанні у батьків є багато можливостей брати участь в навчанні своїх дітей. В якості наставників з навчання батьки можуть вибрати темп навчання, структуруючи розпорядок дня учня онлайн-школи, переглядати уроки та оцінки так часто, як вони хочуть. Тому багато батьків все ж віддають перевагу дистанційному навчанню, адже вважають, що навчання їхніх дітей вдома може бути ефективнішим. Спільне навчання зближує дітей та батьків, що не може не радувати у сучасному світі, де діти та батьки завжди зайняті своїми справами.

Для закладів освіти, дистанційна Атмосферна школа надає можливість поєднати очну та дистанційну форми освіти. Адже учні мають змогу залишатися на навчанні в очній школі та, водночас, користуватися навчальними матеріалами, уроками, тестами, лабораторними роботами та безліччю інших навчальних матеріалів від Атмосферної школи. Така можливість надається всім бажаючим на пакеті “Слухач”. За посиланням можна безкоштовно протестувати таке навчання.