Пасивні будинки порівняно недавно стали дуже популярними. З приходом екології та енергозберігаючої моди вони стали частиною пропозиції архітектурних бюро. Однак багато людей постійно задають собі питання: що таке пасивні будинки і чому вони так сильно впливають на розмір щомісячних платежів?Шукайте відповіді про енергоефективні технології GREEN SYSTEMна сайті https://greensystem.com.ua/ua.

Пасивні будинки - це ті, які мають низьку потребу в енергії - вони споживають не більше 15 кВт·год/м2 на рік. Готові проекти пасивних будинків надзвичайно енергоефективні, оскільки використовують сонячну енергію та відповідне розташування будівлі по відношенню до напрямків світу. Також важлива енергія, що виробляється приладами всередині будинку, або навіть використання відповідних зовнішніх перегородок з хорошими параметрами ізоляції.

В інтернеті ви можете знайти проекти пасивних будинків, в яких є як менші будинки площею близько 120 м2, так і трохи більші 200-метрові резиденції. Пасивні будинки можуть бути спроектовані в різних архітектурних стилях, але завдяки функції, яку вони повинні виконувати, пасивні будинки не зустрічаються з балконами, еркерами або мансардним вікном. Конструкція пасивного будинку повинна передбачати будівництво простого і компактного корпусу, покритого чотирисхилим дахом.

Пасивні будівлі також мають спеціальні вікна великої площі -встановлені з південного боку, вони допомагають мінімізувати втрати тепла. Для опалення пасивного будинку інвестори найчастіше вирішують придбати:

  • тепловий насос,
  • механічну вентиляційну систему з рекуперацією тепла.

Будівництво пасивного будинку - для кого це буде хорошим рішенням?

Пасивний будинок – ідеальне місце для людей, які хочуть жити в сучасному та  енергозберігаючому будинку, а також для них важливі екологічні питання. Ці будинки, крім своєї функціональності, дуже естетичні та ідеально впишуться в ландшафт модного району, а також ділянки на околицях.

Будівництво пасивного будинку однозначно дорожче стандартного будинку. Тим не менш, пасивні будинки найчастіше вибирають інвестори, які хочуть раціонально витрачати гроші і в майбутньому заощадити на щомісячних рахунках.

Проекти енергоефективних пасивних будинків, завдяки своїм функціям, є однією з найбільш інноваційних концепцій у сфері будівництва. У проектах найчастіше зображено простий корпус будівлі, побудованої на прямокутному плані.