Бажаєте покращити самопочуття вашої дитини? Тоді варто частіше виїжджати на природу чи просто приділяти час прогулянкам. Важливо, щоб у діти мали хоча б одну годину на день для відпочинку і час для вільних і творчих ігор. Адже це позитивний фактор для їхнього зросту, добробуту та соціального розвитку. У Львові розваги для дітей дуже різноманітні. Зокрема, можна поїхати під місто до парку «Уруру», щоби розважитися на природі.

Переваги відпочинку на природі для дітей

  • Рухливість

Фізична активність, яка виконується на природі, має переваги перед вправами у приміщенні. Адже вони покращують психічний стан на додаток до показників фізіологічного здоров'я. Це говорить про те, що перебування на відкритому повітрі може мати корисну роль у профілактиці захворювань для дорослих і тим більше для дітей. До того ж зазвичай фізична активність збільшується, коли ви перебуваєте на природі. Веселі й рухливі ігри можна влаштувати просто неба в парк розваг Уруру – viking.com.ua/blog/rozvahy-dlya-ditey-u-Lvovi.

  • Гарні краєвиди

Вид на дерева, пейзаж і навіть сам зелений колір приємні для нашого споглядання. Завдяки експериментальній психології відомо, що людське око віддає перевагу натуральним відтінкам рослинності та фрактальним формам листя певних видів рослин. Також – відкритим просторам, які навіть здатні позитивно впливати на зір.

  • Краща концентрація

Перерва у школі – це необхідний відпочинок від «труднощів» класної роботи. Вона дає важливі пізнавальні, соціальні, емоційні та фізичні переваги, особливо якщо провести її на відкритому повітрі. Також це можливість відволіктися від навчання й подумати про щось стороннє, щоб повернутися на уроки більш концентрованими.

  • Користь для здоров’я

Можливість бачити й доторкнутися до природи безпосередньо пов'язана зі зниженням стресу і відпочинком від розумової перевтоми. Користь для психіки посилюється, коли ви їдете з міста до села чи лісу. Так можна створити більш здорове оточення. Також відпочинок на природі дає ефект розслаблення, який також проявляється через фізіологічні параметри: частота серцевих скорочень, тиск і рівень гормонів у крові, пов'язаних зі стресом, як правило, повертається до нормальних значень.

На що варто зважати?

Дозволити дітям і молоді проводити час на природі – це добре як для них, так і для нашого довкілля. Багато досліджень показують, що, якщо діти виростають у контакті з природою, у них значно більше шансів виробити етику турботи про оточення в майбутньому. Ще одна прекрасна причина так відпочивати.

Отже, дуже важливо, щоб діти та підлітки могли милуватися природою та взаємодіяти з нею. Тож частіше влаштовуйте відпочинок просто неба, якщо це можливо. Зокрема, це можна зробити у парку розваг «Уруру» поблизу Львова. Він розташований на території відпочинкового комплексу «Бухта Вікінгів», де цікаво проводять час і діти, і дорослі. Приїжджайте і ви, щоб отримати гарні враження!