Хто ж з нас не хоче гарно виглядати в будь-який час? Зараз зовнішній вигляд турбує не тільки жінок, але й чоловіків. У кожної людини завжди є ідеал, до якого вона прагне та намагається досягти всіма можливими способами. Людину, що має струнке та підтягнуте тіло, яке більш-менш зберігається таким протягом всього життя, можна зустріти вкрай рідко. До того ж, всі ми схильні до самокритики, і серед нас, мабуть, немає тих, яким би подобалося в собі абсолютно все.

Старіння, неправильне харчування, шкідливі звички та малорухливий спосіб життя сприяють уповільненню метаболічних процесів в організмі. Саме через це, як правило, шкіра втрачає еластичність, а на животі та в інших місцях на тілі накопичується жир.

як прибрати живіт народними засобами

Найслабкішим місцем у жінок вважається живіт. Саме в його області найчастіше відкладаються з'їдені булочки й цукерки. Якщо раптом, дивлячись в дзеркало, ви помітили таку неприємну зміну, варто відразу ж розібратися, як прибрати обвислий живіт народними засобами. Позбутися жирових відкладень на животі вдома значно легше, поки їх ще не дуже багато.

Як досягти швидкого ефекту: корисні поради

Варто вийти на вулицю та подивитися в різні боки, як обов'язково натрапиш на бігборд з рекламою ефективного засобу для схуднення. Проте як показує практика, левова частка таких засобів – плацебо або, навпаки, занадто агресивні та небезпечні для здоров’я.

Нерідко трапляється таке, що людина після різкої втрати ваги через недовгий час знову її набирає з лишком – наприклад, втратила 10 кг, а потім набрала 15 кг. Саме тому не варто експериментувати та займатись сумнівним самолікуванням препаратами, адже є чимало народних безпечних засобів, які допоможуть добитися ідеальних форм. Проте майте на увазі – гарне тіло не з’явиться через тиждень. Це довгий шлях, тому ви маєте запастися терпінням.

як позбутися від жиру на животі

Підходити до розв’язання проблеми, використовуючи народну медицину, слід комплексно. Задля того, щоб позбутися від живота народними засобами, необхідні:

  • Контроль апетиту. Існує багато трав, які можуть пригнічувати апетит та не допустити переїдання. Частина з них обволікає шлунок, створюючи відчуття ситості, а інша – розбухає та наповнює шлунок так, ніби ви тільки-но щільно пообідали. До цієї групи входять корінь алтея, спіруліна, лляне насіння.
  • Прискорення метаболізму. Неправильне харчування, недостатній сон призводять до того, що метаболізм в організмі сповільнюється. В результаті спостерігаються запори, а токсини та жир скупчуються в організмі. Збори з сушених трав допоможуть впоратися з такою проблемою. До трав з подібною дією відносять кріп, кмин, жостір та аніс.
  • Виведення зайвої рідини, що накопичилася в підшкірних шарах. Позбавляючись від жирових відкладень на боках і животі, потрібно в раціон додати продукти, що мають сечогінну дію. Таким ефектом володіють лист брусниці, польовий хвощ, лопух та петрушка.
  • Розщеплення жирових відкладень. Обов'язково потрібно включити в програму позбавлення від живота рецепти з сечогінною та послаблювальною дією. Вони змушують організм активніше функціонувати й спалювати всі зайві кілокалорії. Такою дією володіє ромашка, фенхель, м'ята.
  • Нормалізація функцій жовчного міхура. Щоб ефективно прибрати сантиметри на талії, слід привести в норму роботу жовчного та печінки. Саме ці два органи відповідають за правильне травлення. З таким завданням впорається кульбаба, безсмертник, володушка, кукурудзяні стовпчики.
  • Активізація функцій ШКТ. Так, шлунково-кишковий тракт повинен працювати як годинник, тоді перероблювання їжі та всмоктування корисних речовин буде проходити активніше. Допоможе привести цю систему в норму яблучний оцет, молочна сироватка та трав'яні збори для покращення травлення (спитайте в аптеці).
  • Спалювання зайвих калорій. Швидше прибрати обсяги на талії допоможе збільшена витрата енергії. Якщо цей процес йде активно, то все калорії, що надходять з їжі, не встигнуть перетворитися в жир, а транзитом пройдуть по організму. Такими властивостями володіє розмарин, імбир, куркума та кориця.

Як бачите, народні засоби від великого живота – це дуже гарне рішення, але використовувати варто тільки перевірені методи. Перед початком схуднення варто обов'язково проконсультуватися з фахівцем. Можливо, проблема жирових накопичень на животі в вашому випадку полягає зовсім в іншому, і тоді всі самостійні зусилля будуть марними. Наприклад, це можуть бути:

  • неправильна робота гормонального фону;
  • деякі хвороби, що провокують ожиріння.

Якщо ж зі здоров’ям все добре, то можна приступати до активних дій.

Як позбутися від живота народними засобами: найкращі рецепти

Зрозуміло, що підходити до проблеми потрібно комплексно. Не варто просто пити якийсь відвар, що спалює жир, і чекати ефекту, лежачи на дивані. Потрібно зробити такий збір, щоб він вирішував проблему відразу в декількох напрямках.

як схуднути в животі без тренувань

Підбираючи програму для схуднення, обов'язково варто включити в неї такі рецепти:

  • Яблучний оцет. Слід просто додати 1 ст. л. оцту в воду та випивати двічі в день. Цей напій є найбагатшим джерелом оцтової кислоти, яка ефективно справляється з запаленням, сприяє втраті ваги.
  • Зелений чай. 1 ч. л. чаю залити склянкою окропу, дати настоятися 5 хвилин і пити такий смачний напій тричі на добу. Можна додати трохи меду. Регулярне вживання чаю допоможе впоратися з обвислим животом і зберегти красу. У його складі є багато кофеїну та катехіну, а вони грають важливу роль у втраті ваги.
  • Мед з лимоном. Змішати сік половини лимона і 2 ч. л. меду, залити склянкою теплої води. Пити цей смачний напій слід до 4-х разів на добу. Він багатий на вітамін С, який допомагає впоратися з окисленням жиру й знизити рівень ліпідів.
  • Чорний мелений перець. По 1 ч. л. перцю слід додавати в напої, салати або до будь-якої іншої страви. Вживати щодня. До складу чорного перцю входить речовина під назвою піперин – саме він і робить перець гострим на смак. Ця речовина володіє жироспалювальними властивостями, тому сприяє швидкому схудненню.
  • Сік петрушки. Взяти 1 чашку свіжого листя, пропустити через соковичавлючач, додати мед і по ½ ст. л. води та соку лимона. Пити вранці натщесерце протягом 5 днів, а після зробити перерву на 10 днів. Повторити курс. Подібна суміш вважається найкращим із засобів, що сприяють зниженню ваги.
  • Сік журавлини. Випивати по 2-3 ст. в день несолодкого соку (в жодному разі не додавайте цукор!). У соку журавлини мінімальна кількість калорій, але багато антиоксидантів, які допомагають виводити токсини та прискорюють метаболічні процеси.
  • Сік алое. До 3-х разів на день слід випивати по 1 чашці соку алое. Він допоможе зменшити масу тіла коштом прискорення метаболізму, покращує травлення та знімає запалення.

як можна позбутися від великого живота народними засобами

Рецепти народної медицини допоможуть впоратися із зайвими відкладеннями жиру в області живота і боків. Проте є ще кілька основних правил, яких слід дотримуватися в боротьбі за красиві форми та здорове тіло.

Як прибрати живіт: 5 ефективних методів

В разі, коли шкіра в області живота втратила свою еластичність, це виглядає не дуже естетично. Але тут важлива не тільки естетика. Слід дізнатися, чому спостерігається така проблема, адже частіше за все обвисання шкіри викликано збоями в роботі внутрішніх органів. Прибрати швидко обвислий живіт не вийде. Однак, включивши в раціон народні рецепти та слідуючи деяким рекомендаціям, можна легко наблизитися до заповітної мети:

  • Щодня слід випивати не менше 2-х літрів води. Норму кожна людина зможе легко розрахувати самостійно: 30 мл на 1 кг маси тіла.
  • Зменшити обсяг вживаної їжі. Розрахувати порцію правильно можна так – половина йде на овочі, а друга ділиться між складними вуглеводами та білком.
  • Помірні фізичні навантаження. Ні, вам не потрібно себе мучити, вдаючись до важких тренувань. Можна просто взяти за звичку більше ходити пішки.
  • Відмовитися від згубних звичок у харчуванні. Мінімальна кількість солі та цукру, використання як салатну заправку рослинної олії замість майонезу, повна відмова від напівфабрикатів.
  • Ніякого алкоголю та газованих напоїв.

народні засоби від великого живота

Додавши в раціон більше трав і корисних продуктів, можна легко позбутися від зайвих сантиметрів в області талії, а також поліпшити загальний стан здоров'я. Бережіть себе та будьте в формі!