Шугаринг – це нескладна та доступна до виконання кожною людиною процедура. Її пропонують виконати майже в кожному салоні краси. Але навіщо платити великі гроші, якщо видалити небажане волосся цукровою пастою зможе навіть новачок в цій справі? Прості рекомендації, легкі рецепти приготування пасти та докладна інструкція допоможуть будь-якій людині розібратися в питанні, як правильно робити шугаринг вдома самій собі за цією технологією.

як зробити самій собі шугаринг

У чому плюси шугарингу?

Шугаринг – це видалення волосків з коренем за допомогою густої пасти, приготовленої на основі звичайного цукру. Пасту також можна придбати вже готову в магазині або приготувати самостійно з продуктів, які завжди знайдуться на кухні у будь-якої господині. Цукрова депіляція вже витіснила на другий план воскове видалення, а все завдяки своїм незаперечним перевагам:

  • Висока ефективність. Паста для депіляції легко обволікає навіть найкоротші волоски, а техніка видалення волосків у напрямку їх росту запобігає вростанню, яке часто спостерігається при депіляції воском.
  • Простота в застосуванні. Приготувати пасту можна за лічені хвилини, а видалити волоски – у себе в ванній кімнаті.
  • Повна безпека. Подібна маніпуляція не травмує та не пошкоджує епідерміс.
  • Натуральність. Всі рецептури приготування пасти для домашнього приготування припускають використання тільки натуральних компонентів без хімічних домішок, а саме: цукор, вода, лимон або оцет. Саме тому ризик розвитку алергії дорівнює нулю. Звичайно, існують випадки, коли в людини існує індивідуальна непереносимість лимонної кислоти, проте це дуже рідкісне явище. В такому випадку лимон просто замінюють оцтом.
  • Тривалість отриманого результату. Після процедури епідерміс залишається ідеально гладким до 3-х тижнів, що дуже привабливо в літню пору на відпочинку, коли у людини немає часу або можливості зробити депіляцію волосся.

як самій собі зробити шугарінг вдома

Кращі рецептури

Перш ніж дізнатися, як роблять шугаринг, варто докладніше дізнатися про кращі та доступні рецептури готування пасти на основі цукру. Саме такі рецепти допоможуть вам приготувати ідеальну суміш для видалення зайвого небажаного волосся вдома. Так, класична й проста рецептура передбачає з'єднання в одній місткості таких компонентів:

  • 2 ст. цукрового піску;
  • по ¼ ст. води та свіжовичавленого соку лимона.

Якщо у вас алергія на лимонну кислоту або ви раптом виявили, що лимона немає на кухні, то його легко замінити двома столовими ложками яблучного оцту. Однак використовуючи оцет, слід запам'ятати, що в кімнаті буде стояти не дуже приємний запах. Тому перед початком готування відкрийте в житлі вікна на провітрювання.

Щоб приготувати пасту, треба:

  • взяти металеву місткість (краще з щільними стінками та товстим днищем);
  • змішати все компоненти та поставити варитися на повільному вогні;
  • постійно помішуючи, щоб цукор не пригорів, проварити близько 7 хвилин (готова маса повинна придбати золотисто-жовтий колір);
  • після зміни кольору проварити ще не більше 5 хвилин, але помішування не зупиняти.

як зробити собі шугаринг

Вказаного в рецепті часу може бути забагато чи замало, адже у кожної людини в домі встановлені різні газові плити, в яких сила вогню та тип газової конфорки можут відрізнятися. І як же тоді дізнатись, що приготування завершено? Перевірити готовність цукрової пасти можна таким способом: ввести краплю суміші, яка ще вариться на плиті, в місткість з водою, щоб вона застигла. Після цього взяти її в руки та спробувати пом'яти. Якщо цей кусочок пасти розминається та має високу пластичність, то можна знімати місткість з вогню – ваша паста готова до використання.

Готову суміш треба перекласти в зручну місткість, закрити та дати постояти в кімнаті близько 5 хвилин, а після щепротягом чверті години дати охолонути на полиці в холодильнику. Цього часу буде достатньо для того, щоб паста охолола до 35 градусів. Сама місткість стане теплою.

Пропонуємо до вашої уваги ще один гарний рецепт, за яким паста готується в мікрохвильовці. За основу в ньому взяті мед і цукор. Буде потрібно знову в одній місткості з'єднати 1 ст. л. цукру, і по 2 ст. л. меду та лимонного соку. А далі дотримуйтесь такого алгоритму:

  • змішати всі складові в посуді, що буде використовуватись надалі для зберігання, але ця місткість повинна підходити для мікрохвильовки;
  • масу прогріти протягом 10 секунд, потужність встановити на максимум;
  • місткість виставити, перемішати та залишити на пару хвилин, даючи можливість їй осісти;
  • ще раз поставити місткість на 15 секунд підігріватися;
  • знову дістати, перемішати та поставити назад до електроприладу, і так повторювати кілька разів.

готова паста для шугарингу вдома

Повторів приготування може бути й більше, адже все залежить від потужності вашої мікрохвильовки. Вже після четвертого разу варто тим же способом, як і в першому рецепті, перевірити пасту на готовність.

Звичайно, ви можете не витрачати час та сили на приготування цукрової пасти в домашніх умовах. Якщо не бажаєте це робити, то варто придбати вже готову до використання пасту в магазині косметики.

Коли паста готова, можна приступати до вивчення інструкції про те, як правильно зробити шугаринг. Але перед цим треба підготуватись до маніпуляції.

Підготовчі заходи

Як правильно робити епіляцію цукровою пастою? Щоб виконати процедуру максимально ефективно перед початком роботи ви обов'язково маєте ретельно підготувати шкіру. Спочатку варто оцінити довжину волосся – якщо вона менше 4-х мм, то потрібно ще пару днів почекати, поки волосся відросте це на 1 мм.

За добу до маніпуляції з видалення волосся потрібно епідерміс обробити скрабом. М’який домашній пілінг допоможе видалити ороговілий шар і поліпшити зчеплення пасти з волосками.

як робити шугаринг вдома самій

Перед процедурою варто обов'язково прийняти душ, краще за все гарячий, щоб розпарити шкіру й розкрити пори. Коли епідерміс добре розпарений, паста краще проникає вглиб волосяних цибулин.

Шкіру обов'язково обробити спиртовмісним засобом, щоб видалити всі надлишки шкірного жиру. Після шкіру висушити, щоб зчеплення з пастою було максимальним. Надлишки вологи на тілі допоможе видалити звичайна дитяча присипка з тальком.

Як робити правильно шугаринг: покроковий алгоритм дій

Шугаринг вдома зможе зробити будь-яка людина. Головне в цьому питанні – точно слідувати інструкції. Вона передбачає такі кроки:

  • Руками з місткості зачерпнути невелику кульку пасти.
  • Злегка розім'яти її, а після розподілити рівномірним шаром на невеликій ділянці в напрямку проти росту волосся.
  • Вільною рукою, притримуючи шкіру, смикнути пасту проти напрямку росту волосся. Ні в якому разі не можна смикати вгору. Пальці повинні рухатися тільки у вказаному напрямку.
  • Наносити пасту слід на невеликі ділянки, оскільки тільки так можна домогтися якісного видалення волосків. На одне і те ж місце не слід наносити пасту більше 3-х разів, інакше виникне сильне роздратування та навіть гематома.

Можна використовувати також бандажну техніку шугаринга. Як робити її правильно? Для її виконання потрібні смужки з паперу або тканини. Так само, як і в першому випадку, на шкіру наносять пасту, а зверху покривають смужкою; добре розгладжують і смикають за неї. Бандажна техніка ідеально підходить для депіляції великих ділянок на тілі – наприклад, ніг і рук.

Догляд за шкірою після шугарингу

Після депіляції всі залишки цукрової пасти на шкірі слід змити теплою водою. Епідерміс обробити антисептичним розчином. Протягом доби після процедури не використовувати лосьйони та скраби, не відвідувати водойми, сауну, не ходіть на пляж чи в солярій. Використовуйте сонцезахисний засіб з фільтром SPF-30, щоб захистити шкіру від впливу ультрафіолету.

Якщо після процедури з'явилося запалення, то з ним легко впорається будь-яка протизапальна мазь, безліч яких є в кожній аптеці.