Друге підборіддя – це проблема, яка може торкнутися навіть молодих і худорлявих людей. Головний винуватець? Смартфон, на який ти годинами дивишся, схиливши голову. Але причинами другого підборіддя також можуть бути надмірні сонячні ванни, внаслідок чого шкіра шиї втрачає свою еластичність, або просто неминучий процес старіння. Дізнайтесь, як подолати цей дефект.

як прибрати друге підборіддя в домашніх умовах

Маєте друге підборіддя? Не хвилюйтесь – існує кілька ефективних методів позбавлення від цього. Декілька факторів, таких як генетика або стан шкіри, можуть бути причиною появи цього дефекту. Фізичні вправи та масаж обличчя від другого підборіддя допоможе його позбутися на довгий час.

Друге підборіддя – причини

Цей дефект асоціюється в першу чергу з людьми з надмірною вагою. Однак навіть стрункі люди зі струнким обличчям можуть мати «зайве» підборіддя. Так, багато людей соромляться своєї зовнішності та загадуються над питанням, чи можливо видалення другого підборіддя без хірургічного втручання.

Звідки взагалі береться друге підборіддя? Найпоширеніші можливі причини:

  • вже згадана зайва вага;
  • втрата еластичності шкіри (наприклад, через різке зниження ваги або проблеми зі здоров'ям – у цьому випадку друге підборіддя складається виключно з обвислої шкіри);
  • генетична схильність – якщо члени вашої найближчої родини страждали від подібного дефекту, у вас більша ймовірність його розвитку;
  • так звана «технічна» шия, тобто втрата пружності шкіри внаслідок багатогодинного погляду на екран телефону в неправильному положенні голови.

причини появи другого підборіддя

Варто також знати, що навіть захворювання опорно-рухового апарату (таке як сколіоз, що викликає сутулість) може сприяти формуванню другого підборіддя.

Вправи для усунення другого підборіддя

Хороша новина полягає в тому, що в більшості випадків друге підборіддя можна зменшити вдома за допомогою вправ та масажу. Ось три найпопулярніші вправи проти другого підборіддя:

  • збереження прямої постави – ви можете ходити по кімнаті кілька разів на день, поклавши, наприклад, книгу на голову. Ходьба з прямою спиною – один з важливих елементів профілактики та зменшення другого підборіддя;
  • розгинання нижньої щелепи та напруження м’язів шиї – таким чином вам вдасться зміцнити їх та зробити шкіру більш еластичною;
  • часте повторення звуків: а, е, і, о, у – вголос.

домашні вправи для усунення другого підборіддя

Чим частіше та систематичніше ви будете виконувати такі вправи, тим швидше й помітніше будуть результати.

Масаж другого підборіддя

Крім фізичних вправ, масаж навколо щелепи та підборіддя дає хороші результати. Найпростіший спосіб – обережно пощипати шкіру під час нанесення крему. Косметичний засіб, який ви використовуєте, повинен містити речовини, що зміцнюють і стимулюють вироблення колагену в шкірі. Наприклад:

  • пептиди;
  • ретинол;
  • вітамін С;
  • гіалуронова кислота;
  • олії та масла, багаті антиоксидантами.

Варто також робити кругові розтираючі рухи (двома пальцями – вказівним і середнім) з внутрішньої сторони нижньої щелепи назовні. Це найкращий домашній спосіб покращити кровообіг і стимулювати регенерацію шкіри. Напружена та тверда шкіра – це набагато менш помітне друге підборіддя.

масування щелепи від обвислої шкіри

Професійне усунення другого підборіддя

В крайніх випадках, коли шкіра на підборідді сильно обвисла, тільки звернення до фахівця буде ефективним рішенням. Залежно від обраного методу та його інвазивності, процедуру з усунення другого підборіддя можна проводити в салоні краси або в клініці естетичній медицині.

Існує кілька способів видалення другого підборіддя, вибір конкретного з них залежить від ваших потреб. Найпопулярніші методи лікування:

  • голкова мезотерапія;
  • ліполіз;
  • нитковий ліфтинг.

Мезотерапія голками та нитковий ліфтинг є досить інвазивними процедурами, тому їх повинен проводити лише кваліфікований фахівець, якому довіряють – бажано, в кабінеті естетичної медицини.

нитковий ліфтинг підборіддя як роблять

Кожен із цих методів має свої переваги, а саме:

  • Мезотерапія, завдяки контрольованому пошкодженню епідермісу (мікроголками), стимулює оновлення шкіри в її глибоких шарах. Крім того, мікропроколи дозволяють доставляти концентровані косметичні препарати з підтягувальним, розгладжувальним та зміцнювальним ефектом. Це відмінне омолоджуюче лікування.
  • Лазерний ліполіз – це процедура, що розщеплює жирові клітини, які потім фізіологічним шляхом виводяться з організму. Під час процедури лікар за допомогою невеликого надрізу вставляє крихітне оптичне волокно в місце, покрите жировою тканиною. Процедура вимагає місцевої анестезії, але саме відновлення триває недовго та зазвичай триває 3-4 дні.
  • Виправлення другого підборіддя ліфтинговими нитками – це процедура, наслідки якої видно майже відразу. Вона також дуже довготривала – результати зберігаються до 3 років, поки нитки повністю не розчиняться. Варто додати, що вони виготовлені з безпечного нейтрального матеріалу, який також використовується серед інших медичних операцій (наприклад, для накладання швів). Додатковою перевагою лікування є зменшення поперечних зморшок на шиї та загальне поліпшення пружності шкіри, оскільки нитки стимулюють природне вироблення колагену.

Ціна на окремі процедури залежить від конкретного медичного центру, а також пристроїв та препаратів, що використовуються для їх проведення. У кожному випадку вам доведеться заплатити мінімум 1500 гривень.