Багатьох батьків цікавить англійська для дітей і питання про те, як навчити дитину читати англійською. Спочатку варто дізнатись, з чого почати вивчення цієї мови. Діти добре обізнані про фонематику. Це означає, що вони можуть легко розрізняти й вивчати різні звуки, з яких складається мова. Батьки можуть скористатися цими навчальними навичками, щоб викладати англійську як другу чи іноземну мову.

По-перше, діти звикають до звуків, які їх оточують. Це відбувається в повсякденних справах, таких як час годування, ігри та інші повсякденні справи, коли члени їх сімей та опікуни навмисне регулярно розмовляють і взаємодіють з ними англійською мовою. Щоб ваша дитина могла швидко навчитись читати англійською, як тільки навчиться читати українською, її потрібно делікатно знайомити з мовою з самого раннього віку. А це вже питання повторення та вашого власного терпіння.

дівчинка вчиться англійській мові

Найкраще – поступово вводити нові слова та звуки, як це відбувається з рідною мовою малюка. Основну увагу слід приділяти усним висловам та їх розумінню, а також, звичайно, підкріпленню отриманих знань.

Основні етапи вивчення англійської мови для дітей

Оскільки в перші місяці життя немовлята проходять через безліч різних когнітивних стадій і змін, важливо знати ці різні стадії навчання, щоб вибрати найкращі заняття для вивчення англійської мови в дитинстві.

Від 0 до 6 місяців

Незважаючи на те, що при народженні немовлята не можуть розпізнавати слова, вони реагують на ритм мови за допомогою інтонації, ритму та висоти звуку. Ці три важливі частини мови визначають, як дитина розуміє, що йому говорять, навіть якщо це щось веселе, важливе або більш серйозне.

мама з малюком дивляться навчальні відео

Після третього місяця життя діти можуть розрізняти мовні звуки та шуми. Це є важливим етапом в оволодінні мовою.

Від 6 до 12 місяців

Як тільки малюкам виповнюється 6 місяців, вони починають лепетати й воркувати, і це перша ознака вивчення мови. У цей час вони починають вловлювати звуки мови, який чують. Це саме той час, коли вже можна вчити дитину ще одній мові, окрім рідної.

У 8 місяців вони можуть розпізнавати групи звуків і можуть ідентифікувати їх як окремі слова. Навіть якщо вони не зовсім розуміють, що ці слова означають.

У 12 місяців малюки, нарешті, можуть зіставити деякі слова з їх значеннями. Це перший крок до поповнення словникового запасу. Саме в цей момент вони з більшою ймовірністю почнуть імітувати слова, які чують при першій спробі говорити.

Від 12 до 24 місяців

У перший рік життя діти починають говорити свої перші слова. Зазвичай це іменники, хоча вони можуть розрізняти їх і дієслова. На той час діти вже готові навішувати ярлики на речі, з якими вони взаємодіють щодня.

Мама навчає доньку англійській мові

Якщо батьки щодня будуть спілкуватися з дітьми англійською, то поступово діти дізнаються ще більше іменників і дієслів, а також почнуть розуміти основну структуру речень. Вони включають англійські займенники в свій словниковий запас і починають їх активно використовувати. І в більшості випадків вони також починають використовувати слова в правильному порядку.

Кращі заняття з навчання читанню англійською мовою для дітей

Беручи до уваги всі ці віхи та етапи навчання, батьки можуть вибрати для своїх малюків кращі заняття для навчання читанню англійською мовою вдома. Робити це потрібно тільки після того, як дитина вже навчилась читати українською, або одночасно з навчанням читанню рідною мовою. Ці дії включають:

  • Прості дитячі пісні англійською. Вони відмінно підходять для самих маленьких, так як ритм дуже корисний при вивченні англійської в дитинстві. Почніть з простих пісень з великою кількістю повторень і базовим словниковим запасом, наприклад з пісні вітання: «Hello!».
  • Час для ігор. Прості інструменти, такі як будівельні блоки, картки та іграшки, можуть стати навчальними посібниками з читання англійською мовою. Під час гри використовуйте ці інструменти й не забувайте повторювати їх назви під час гри, так ваш малюк почне пов'язувати слово з іграшкою, яку він використовує. Ви також можете поговорити про квіти англійською мовою або згадати основні форми. Також можете вибрати іграшки, які дозволять вашому малюкові використовувати органи чуття, щоб допомогти йому скоріше навчитись читати англійською.
  • Ігри для розвитку пам'яті. Ви можете використовувати свої улюблені картки для тренування пам'яті або навіть ігри, що використовуються для запам'ятовування дітьми інформації в освітніх програмах. Обидві вони відмінно підходять для дітей, щоб поповнити словниковий запас новими словами та почати асоціювати їх з об'єктами, які вони представляють.
  • Додатки для вивчення англійської для дітей. Освітні програми – відмінний ресурс для наймолодших членів родини, щоб почати вивчати нову мову за допомогою звуку й повторення, а також поліпшити свої когнітивні навички. Обов'язково вибирайте додатки, спеціально розроблені для дітей, які не тільки веселі й захоплюючі, але й безпечні.
  • Розповіді англійською мовою. Читайте разом з дитиною прості історії англійською, це буде корисно для поліпшення розуміння мови. Ілюстровані книги візуально привабливі та досить прості, щоб можна було без проблем стежити за сюжетом. Крім того, використання книг в дитинстві – це прекрасний спосіб навчання читанню з раннього віку.
  • Відео англійською мовою. Діти, як правило, багато чому вчаться візуально, тому перегляд відео англійською мовою може стати відмінним інструментом для їх навчання. Виберіть прості відео, орієнтовані на вивчення іменників і дієслів. Вони допоможуть поповнити словниковий запас, який знадобиться в читанні.

З чого почати вчити дитину іноземній мові?

Нарешті, важливо пам'ятати, що не всі діти розвивають навички однаково. Деяким може знадобитися кілька місяців, щоб почати читати, в той час як інші вже будуть робити це.

Найважливіше, про що потрібно пам'ятати, коли ваша дитина вивчає англійську, – вивчення потрібно зробити веселим і грайливим. Батькам слід брати участь в процесі навчання, адже це ключ до того, щоб допомогти дитині вивчити англійську та навчитись читати цією мовою ефективно з малих років.