Узбережжя Азовського моря — одна з найкращих курортних зон України. Варіанти активних розваг для молоді та тихого пляжного відпочинку. Сім'ям з дітьми так само вистачає місць, де можна весело провести дозвілля: аквапарки, атракціони, тактильні зоопарки, дельфінарії в різних курортних містах і селищах.

Бердянськ та Кирилівка — перлини Азова

Популярність цієї курортної зони зумовлена природними особливостями. Клімат тут помірно континентальний. Це означає невелику вологість та велику кількість сонячних днів. Море біля берега дрібне, прогрівається швидко. Купальний сезон відкритий з травня по жовтень. Температура води середня за літо +23 градуси, що максимально комфортно для людей.

Протяжність Азовського узбережжя — майже півтори тисячі кілометрів. Більшість цієї довжини зайнято пляжами, курортними містечками та селищами. Варіантів, куди поїхати відпочити і набратися сил дуже багато. Кілька найпопулярніших з величезної кількості пропозицій, де можна влаштувати відпочинок на Азовському морі:

  • Кирилівка. Омивається двома лиманами — Молочним і Утлюкським. Дві протяжні піщані коси Федотова і Пересип. острів Бирючий, який належить до державного заповідника. Туристи цінують Кирилівку за найближче розташування моря. У центрі зосереджені всі курортні розваги, які тільки можна побажати: аквапарк, дельфінарій, луна парк, акваріум. А також сафарі-парк, тактильний зоопарк, кінний театр. На піщаних косах тиха пляжне життя, легкий морський бриз, ближче до острова «дикі» безлюдні пляжі, здесь можна насолодитися тишею на самоті.
  • Бердянськ. Перлина Азовської акваторії. Відмінний пляжний відпочинок на Бердянській косі. Маршрутки ходять кожні 20 хвилин з міста, доїжджаючи до Дальньої коси, де розташована заповідна зона. З одного боку коси глибоке море, з іншого боку — лиман зі своїм мікрокліматом. Тут комфортабельні готелі, бази відпочинку й приватний сектор — зняти житло можна на будь-який смак. У місті чудовий аквапарк, один з кращих в країні дельфінаріїв. На набережній велика зона атракціонів, клуби з розважальними програмами. Бердянські міські пляжі доступні всім відпочивальникам.

Для тихого та усамітненого відпочинку можна вибрати пляжі в Щасливцеві, Приморську, Степанівці та інших курортних селищах з піщаними пляжами та дрібним теплим морем. Всі варіанти курортного відпочинку на lookfor.rent