Думаєте зробити самостійно гелевий манікюр вдома і не знаєте, які засоби використовувати і як його застосовувати? Чудово, адже в цій статті ми готові показати вам інструкції та дати поради про те, як робити манікюр гель-лаком в домашніх умовах.

гарний манікюр

Популярні марки гель-лаку в Україні у 2021 році

Ідея дизайну нігтів гель-лаком в домашніх умовах дуже популярна в наш час, оскільки його нанесення є набагато простішим, ніж здається. До того ж, він тримається на нігтях значно довше, ніж звичайний лак, і це заощадить ваш час і гроші в довгостроковій перспективі. Не потрібно більше йти в манікюрний салон або чекати на зустріч із майстром, що приїжджає до клієнтів додому.

Зараз нанесення гель-лаку подібно до звичайного лаку для нігтів у флаконі без кропітких кроків. За десять років, коли з’явився та набув популярності гель, на вибір є безліч його марок для нігтів. А саме:

  • Komilfo;
  • Kodi;
  • Oxxi;
  • Gloss;
  • ReformA;
  • F.O.X;
  • Kira Nails;
  • Calipso;
  • Canni.

Популярні марки гель-лаку

Напевно, ваш майстер нігтьового сервісу в минулому робив вам манікюр гелем однією або декількома з представлених марок, тому частина з них може здатися вам знайомою. І це не дивно, адже це найпопулярніші в Україні бренди професійних гель-лаків, які використовують як в салонах краси, так і вдома.

Шелак чи гель-лак?

Попри поширену думку про те, що шелак і гель-лак є різними речами, ми поспішаємо запевнити вас, що це помилкове переконання. Шелак – це не окремий вид покриття, а марка гелевого лаку. Це теж саме, коли люди називають підгузки памперсами, коли памперси є всього лише однією з їх марок.

Чому шелак вважаюсь чимось іншим? Ця марка у свій час першою запустила масовий випуск покриттів, для висушування яких потрібна лампа. Від гель-лаку в шелаку є всього одна відмінність: у його виготовленні використовується формула Power Polish – суміш речовин, які висихають під дією ультрафіолету, та речовин, що входять до складу простого лаку для нігтів.

Гель-лаки зазвичай виглядають на нігтях помітно товщими. У свою чергу, покриття шелаком має майже такий же вигляд, як і стандартне лакове покриття. До того ж, зняти шелак з нігтів значно безпечніше, бо він не пошкоджує нігтьову пластину завдяки гіпоалергенній формулі його створення з натуральних, нетоксичних речовин. Цей факт дуже важливий для жінок, що мають підвищену чутливість шкіри.

Перше, про що зазвичай запитують люди, це яку марку гель-лаку вибрати. На наш погляд, для нанесення гель-лаку для нігтів вдома кожна марка має свої плюси та мінуси. Тому найкращий спосіб дізнатись про те, гель-лак яких цікавих марок буде кращім саме для вас, – це випробувати їх в дії. Ви можете піти в салон і подивитися, що і як робить нігтьовий майстер, коли працює над вашими нігтями. Потім подивіться, який з гелів довше тримається на ваших нігтях, оскільки кожен має різні характеристики.

Список засобів для манікюру гель-лаком в домашніх умовах

В основному, все те, що буде вам треба для нейл-арту гелевим лаком вдома, перелічено нижче. Для забезпечення оптимального результату рекомендується дотримуватися всіх рекомендацій, а також використовувати всі зазначені в списку засоби та приладдя. Ці інструкції нижче застосовні до будь-якого гель-лаку, незалежно від марки. Дотримуйтесь рекомендованого часу затвердіння, що вказана в інформації до продукту його виробником.

необхідні матеріали для манікюру гель лаком

Перед тим як зробити манікюр гель лаком вдома, підготуйте наступні засоби та інструменти:

  • набір для виконання манікюру та обробки нігтів;
  • устаткування (лампа і при бажанні деякі інші);
  • витратні приналежності (серветки для нігтів без ворсу, масло для кутикули, апельсинові палички, пилочки, бафи тощо);
  • база, топ, праймер і гель-лаки;
  • матеріали для дизайну нігтів.

Поради щодо нанесення гель-лаку в домашніх умовах

Гарно струсіть лак перед нанесенням, щоб переконатися, що він добре змішується. Хороший струс полегшить вашу задачу. Вкладіть гроші в гарний шейкер для лаку.

Метою нанесення скріплювача для нігтів є забезпечення оптимального манікюру внаслідок збільшення зв’язку між натуральними нігтями та гель-лаком. Якщо ви відчуваєте, що ваш лак тримається не так довго, як слід, спробуйте скористатися засобом для скріплення нігтів.

Придбайте собі приємну та зручну олію для кутикули, оскільки вам буде потрібно часто підтримувати нігті зволоженими. Це необхідно тому, що використання гель-лаку може зневоднювати.

Для сушки підійде будь-яка марка 36-ватної УФ-лампи або світлодіодної лампи. Переважним є професійний світлодіодний пристрій, який зможе сушити гель-лак на 5 пальцях одночасно. З УФ-лампою вам доведеться регулярно міняти лампочки, а на сушку знадобиться більше часу. За допомогою світлодіодної лампи не потрібно міняти лампочки – вона служить довше, а лак затвердіє за коротший проміжок часу.

лампа для сушки гель-лаку

Якщо вас турбує вплив ультрафіолетового світла, перед манікюром ви можете нанести сонцезахисний крем на шкіру рук або надіти рукавички без пальчиків.

Ви раптом виявили, що ваш гель-лак занадто густий? Тоді перед нанесенням використовуйте розчинник для гель-лаку. Це рекомендований продукт, щоб зберегти придатність для використання засобу якомога довше.