Домашній затишок завжди в тренді. Стрічки соцмереж та сторінки глянцевих журналів рясніють світлинами етнічних та скандинавських інтер'єрів, що поєднують у собі простоту й стриманий шарм. Хочете, щоб ваша оселя була такою ж? Не спішіть робити капітальний ремонт. Краще потурбуйтеся про деталі. Ми зібрали список недорогих речей, які додадуть особливої атмосфери вашому дому.

Полиці — не тільки для книжок

Ставте на видному місці все, що вас надихає. Це можуть бути цікаві статуетки, вази, свічки. Дизайнери радять дотримуватися «правила трьох», тобто розміщувати такі предмети невеликими групами, тоді вони виглядатимуть значно цікавіше.

Якщо ви любите красиві аксесуари, замовте ароматичні свічки Woodwick. Вони продаються в невеликих ємностях, виготовлених із дутого скла та мають дерев'яну кришку, що може бути використана в якості підставки. Їхній гніт також зроблений із дерева, тому під час горіння ви чуєте приємне потріскування, ніби від каміну. Лінійка ароматів досить широка, тому вам нескладно буде знайти серед них свій. При використанні дотримуйтеся інструкції від виробника.

Оберіть килим із візерунками

Прості геометричні орнаменти зараз знаходяться на піку популярності. Обирайте кольори, що будуть гармонійно поєднуватися з іншими речами в домі, або нейтральні — білий, чорний, коричневий, молочний із червоними та зеленими акцентами. Спробуйте створити ансамбль та прикрасьте свою кімнату меншими елементами декору з подібним малюнком. Це може бути невеликий килимок, серветка чи навіть чашка.

Додайте прикраси з дерева та живої зелені

Прості рамки для фотографій, підставки (для книг, стакани для олівців чи косметики), іграшки мають мінімалістичний, але водночас привабливий вигляд. Деякі породи дерева доволі довго зберігають вишуканий аромат. Погодьтеся, це приємний бонус.

Кімнатні рослини — ще один спосіб зробити простір затишним. Нехай їх буде небагато, але доглянутих: у красивих керамічних горщиках чи елегантних кашпо.

Більше світла

Великі вікна — це вже запорука затишку. Якщо ваша оселя не може такими похвалитися, купіть кілька простих світильників або світлодіодну гірлянду. Повісьте ліхтарики над ліжком чи в зоні відпочинку — і особлива атмосфера ввечері гарантована.

Ковдри та подушки

Якісний плед — це неодмінний атрибут затишного дому, особливо в тому випадку, коли на вулиці досить прохолодно. Влітку достатньо буде тонкого покривала та подушок, щоб перетворити звичайну оселю на затишну.