Попутні вантажі - це вантажі, що перевозять вантажівками, маршрут яких збігається з маршрутом двох і більше відправників. В іншому разі така транспортна операція називається збірними перевезеннями, які можуть виконуватис не тільки по всіх регіонах країни, але і за кордоном. Попутні вантажі (їх ще можуть називати довантаження) - це вигідне рішення як для замовника перевезення, так і для перевізника.

Перевезення попутних вантажів: особливості

У роботі компаній, які займаються перевезенням вантажів, постійно виникають ситуації, коли вантаж не займає всього обсягу напівпричепа або вантажівки. Це місце, виходить, пропадає даремно, хоча його можна було би використовувати більш ефективно і заробити певний дохід.

Перед багатьма замовниками також часом виникає проблема - необхідно відправити маленький вантаж, але замовляти для нього окремий транспорт (нехай навіть невелику «Газель») дорого і недоцільно. Однак вантаж відправляти все одно потрібно. Що ж робити в такій ситуації? Як замовнику доставити невеликий вантаж, а перевізнику заробити додаткові гроші? Саме в цій ситуації і допоможуть попутні вантажі.

Розглянемо маленький приклад перевезення попутних вантажів. Припустимо, Вам потрібно доставити одну вантажну покришку з Києва до Львова. Замовляти авто з вантажопідйомністю 1,5 тонни - обійдеться дорого, а ось щоб зекономити свої кошти, варто завітати на сайт компанії Транс Лайн, залишити заявку чи замовити дзвінок, й автомобіль який буде їхати за цим маршрутом (Київ-Львів) забере Ваш вантаж за певну плату. В результаті вантаж перевезли, Ви задоволені, і перевізник щось заробив (що теж непогано).

Перевезення попутних вантажів: переваги і недоліки

Перевезення попутних вантажів дозволяє замовникам заощадити до 80 відсотків від вартості транспортування товару окремим автотранспортом. Для розрахунку вартості доставки замовнику потрібно тільки точно вказати вагу і розміри свого вантажу, адресу завантаження і вивантаження.

Попутні вантажі – найбільш економне рішення доставки малогабаритних партій товарів.

Такими послугами, звісно, користуються компанії, яким потрібно перевезти невеликі вантажі і при цьому уникнути переплати за окремий транспорт. Довантаження дозволяють істотно знизити вартість транспортних витрат, в результаті чого можна знизити і собівартість товару, що вкрай важливо для початківців-бізнесменів, яким для залучення клієнтів потрібно запропонувати більш низьку ціну на свою продукцію.

Транспортна компанія теж нічого не втрачає. За одну поїздку їй вдається виконати кілька різних замовлень, використовуючи вільне місце у вантажному відсіку автомобіля по максимуму на всьому маршруті проходження транспортного засобу. Якість перевезення у цьому разі не страждає - клієнтам гарантовано таке ж дбайливе ставлення до вантажу, така ж відповідальність за його збереження, як і за стандартного транспортування.

Єдина незручність, з якою Ви можете зіткнутися під час попутних перевезень, - це незначне збільшення термінів доставки, оскільки на підбір потрібного маршруту, транспорту, в якому вистачить місця для всіх товарів, виконання навантажувально-розвантажувальних операцій, потрібен час. Цей фактор безпосередньо залежить від рівня професіоналізму працівників транспортної компанії.

Але очевидні переваги перевезення попутних вантажів із надлишком покривають цю незручність. В цьому Ви можете переконатися і самі.