Цей класичний російський салат Вінегрет з відвареним або запеченим буряком, заправлений оливковою олією холодного віджиму – відмінна страва, яку можна приготувати в будь-який час року. Яскравий салат з коренеплодів вважається корисною та комфортною їжею, ідеальною для здоров'я. Не знаєте, як приготувати вінегрет?

У цій статті ми поділимося з вами класичним рецептом приготування салату російської/української кухні. Приготуйте салат, адже ми гарантуємо, що він вам обов'язково сподобається!

Смачний салат з буряком і квашеною капустою

Буряк – гарний рубіново-червоний коренеплід, який люблять багато людей. Тому використання його в стравах – це не тільки смачно, але ще й дуже грамотно. У статті ми поділимося з вами рецептом чудового салату, який всі ми з задоволенням їли ще в дитинстві.

Секрети приготування

Процес приготування салату може здатися трудомістким, але всі зусилля того варті. Салат можна зберігати в холодильнику до 5 днів, і з часом він стає все краще й краще.

До речі, чимало кухарів віддають перевагу запіканню буряка замість відварювання. Для багатьох запікання буряка – найсмачніший спосіб розкрити солодкий смак овочу, а також зберегти його корисні властивості. Просто загорніть весь буряк у фольгу та запікайте не менше ніж 40 хвилин в духовці, поки овоч не стане м'яким.

Ви можете кинути коренеплід в духовку, коли готуєте запіканку або щось в цьому роді. Врахуйте: якщо ви запікаєте щось при більш низькій температурі, то буряк буде готуватися трохи довше.

Нарізати картоплю та моркву краще кубиками заздалегідь, перед приготуванням салату. Це простий і безпроблемний метод.

Порада кухаря: щоб кубики картоплі не розвалювалися в процесі нарізки, перед її відварюванням додайте в миску з водою трохи оцту. Так картопля вийде ідеальної форми, але при цьому не стане занадто м'якою та водянистою.

Російський салат вінегрет – покрокові фото інструкції

Зазвичай в цей салат також входить квашена капуста, але її можна не додавати. Солоні огірки нададуть аромат, а їх хрускіт забезпечить салату приємну текстуру. Класичний Вінегрет із запеченим буряком заправляється натуральною оливковою олією холодного віджиму.

Інгредієнти для приготування закуски з буряка

Для приготування вам знадобляться наступні продукти:

  • 1 великий столовий буряк;
  • 3 середніх червоних картоплі;
  • 1 середня морква;
  • 1 чайна ложка оцту;
  • 2 чайні ложки солі, плюс ще при необхідності;
  • 3-4 шт. солоних огірків;
  • 1 жменя свіжої петрушки;
  • 3 столові ложки оливкової олії першого віджиму;
  • мелений чорний перець на смак.

Рецепт

Розігрійте духовку до 220°C. Загорніть буряк у фольгу і запікайте близько 45 хвилин, поки виделка не стане легко входити в коренеплід.

Поки готується буряк, займіться картоплею та морквою. Сполосніть овочі в мундирі, потім складіть їх в наповнену водою каструлю. Налийте в воду трохи оцту, додайте пару щіпок солі та поставте на плиту, щоб зварити їх. Варіть на середньому вогні протягом півгодини. Готовність можна перевірити так само, як і в випадку з буряком – проткнувши овочі виделкою.

Коли овочі зваряться, зніміть каструлю з плити, злийте воду і дайте їм охолонути. Тим часом займіться буряком. Після його приготування видаліть фольгу, остудіть до безпечної температури й очистіть. Запечений буряк наріжте дрібними кубиками та складіть у велику миску.

Остиглі до кімнатної температури картоплю та моркву очистіть від шкірки, а потім також наріжте невеликими рівними кубиками однакового розміру. Додайте нарізані овочі в миску до буряка.

Солоні огірки наріжте такими ж невеликими кубиками. Петрушку помийте й дрібно наріжте.

У великій мисці ретельно змішайте нарізані кубиками буряк, картоплю, моркву, солоні огірки і петрушку. Збризніть оливковою олією та ретельно перемішайте компоненти. Заправте салат сіллю та перцем на свій смак.

Страва російської кухні з буряком і капустою

Ваш вінегрет готовий, подавайте його до столу в красивій салатниці та насолоджуйтеся. Бажаємо смачного!