Вітаємо! Сьогодні ми вирішили розібратися із непростим запитанням, яке турбує кожного, хто хоч раз робив ремонт: яку керамічну плитку слід купити для ванної кімнати.

Обираємо розмір і форму плитки

Ринок кахлю для ванної пропонує нам безліч типів плитки. Вона різна у своїх фактурах і кольорах. Та вам потрібно, перш за все, обирати оздоблення для стін і підлоги, яке відповідає загальному стилю ванної кімнати, меблям та сантехніці. 

Далі обираємо формат керамічної плитки, виходячи із параметрів приміщення ванної кімнати. Для правильного розрахунку слід порахувати таким чином, щоб не було зайвих відходів і залишків оздоблювального матеріалу. Наприклад, для стіни розміром 120*120 см доречніше купити керамічну плитку 60 см. Так зручніше розташовувати на стіні чи підлозі та менше відходів у кінцевому результаті. Крім того, малоформатна керамічна плитка зручніша, якщо потрібно приховати нерівності на стінах чи підлозі.

Прямокутні плитки у форматі 30 см х 60 см сьогодні найпоширеніші. Більші аналоги - це плитка розмірами 30 см х 90 см, 40 см х 90 см, 60 см х 120 см. Можна знайти більші моделі: 75 см х 75 см, 80 см х 80 см, 100 см х 100 см або 120 см х 120 см.

Маленькі ванни кімнати «не люблять» матову обробку, тому глянцева плитка стане найкращим вибором. Цікавим варіантом, для ванної кімнати стане облаштування чорно-білої картатої підлоги. Це допоможе візуально збільшити поверхню.  

Для більших приміщень доречно обирати великоформатну тонку керамічну плитку, меншу за 5 мм у товщині. Її легко укладати та немає багато відходів. Глянцева чи матова – вибір за вами. Однак, варто пам’ятати, глянцева керамічна плитка виглядатиме яскраво та елегантно, але на ній значно більше видно бруд і навіть залишки води.

Оригінальні та продумані інтер’єрні рішення, які гармонійно вписуються у загальну композицію будинку – сучасний тренд. Додатковий ефект дає вибір глазурі у формі шестикутника або восьмикутника. Велика шліфована керамічна плитка (60 × 60 см), схожа на білий мармур або сирий бетон або темні ванни кімнати не виходять з моди останні кілька років. І вже навіть стали класикою сучасності. Разом з тим, не зайвим буде «розбавити» загальну картину новими акцентами.

Як правильно підібрати колір

Для сучасного стильного вигляду, купуйте керамічну плитку білого або чорного кольору. Для затишного вигляду підійде керамічна плитка теплих бежевих і коричневих відтінків. Не варто забувати про такі параметри як водопоглинання, протиковзкість та стійкість до стирання.

У 2020 році покупці найчастіше для своїх ванних кімнат обирають кольори:

  • синій, разом із його численними відтінками: від ніжного небесного, до класичного повсякденного;

  •   природні: колір землі, зелені, рослинні мотиви;

  • золотий: від ніжної позолоти до глибокого блиску.

Рекомендації по підбору від «Львівпостачбуд»

1.          Купуйте керамічну плитку для ванної кімнати однієї партії, приблизно, на 7-10% більше від потрібного обсягу.

2.           Пам’ятайте, що фактичний розмір керамічної плитки, заявлений виробником може небагато відрізнятися від заявленого. Це пов’язано із самим процесом випалу. З точністю до міліметра розрахувати неможливо.

3.         Обирайте керамічну плитку для ванної кімнати відповідно до уподобань і особливостей приміщення.

Чому не бажано купувати недорогу плитку

Якісний ремонт у ванній кімнаті неможливо зробити із недорогою керамічною плиткою. Найголовніша причина – вимоги, яким повинно відповідати оздоблення: достатній рівень водопоглинання, протиковзання тощо. Тому, чим кращі ці показники, тим вища ціна.

Ціна на керамічну плитку має широкий діапазон. Залежно від потреб, можна купити керамічну плитку від 180 грн до кількох сотень. Найпопулярніші виробники керамічної плитки – компанії, які не один десяток років на ринку та й ті, які нещодавно почали завойовувати серця покупців. Які припадуть до душі – вирішувати вам.

Дизайн інтер’єру починається з основи, яка в цьому випадку є підбором плитки. Це важливо для кожного. Рішення, як правило, залежить від кольору та розміру плитки, але також важливі текстура та ступінь блиску. Повернення до природи - одна з сучасних тенденцій світового дизайну. Сучасні технології їх виробництва дозволяють отримати багатство кольорів, різноманітних фактур, що представляють різні типи каменю та різноманітні зерна багатьох видів деревини.

Наші переваги

Компанія «Львівпостачбуд» пропонує широкий асортимент керамічної плитки для ванної кімнати та не тільки. У каталозі кахлю для ванної можна знайти найрізноманітніші рішення на будь-який смак. Наші переваги:

  • гуртове та роздрібне постачання;
  • широкий вибір;
  • доступні ціни;
  • індивідуальний підхід до кожного клієнта.

Ми пишаємося співпрацею з вами.