Слухові апарати можуть допомогти при багатьох типах втрати слуху у дітей різного віку. Аудіолог може допомогти підібрати кращий слуховий апарат для вашої дитини. Аудіологи - це медичні працівники, які надають допомогу в профілактиці, налаштуванні, діагностиці та доказовому лікуванні слуху для людей будь-якого віку.

Який кращий слуховий апарат для дитини

Звуки і слова, які чує дитина, допомагають їй вчитися говорити і розуміти. У дітей з втратою слуху можуть виникнути проблеми з розвитком мови і соціальних навичок. У них можуть бути проблеми з навчанням у школі, або важко спілкуватися з друзями. Існує вагомий вплив втрати слуху на розвиток дитини.

Важливо, щоб аудіолог перевірив слух вашої дитини і якомога раніше допоміг їй. При необхідності, аудіолог допоможе купити слухові апарати для дітей. Їй може знадобитися слуховий апарат на одне або на два вуха.

Раннє отримання слухових апаратів може допомогти вашій дитині розвинути навички спілкування. Навіть немовлята і дуже маленькі діти можуть носити слухові апарати. Ваш аудіолог розповість вам про потреби вашої дитини і допоможе підібрати найкращі слухові апарати, що відповідають цим потребам. Не кожен слуховий апарат підійде для кожної дитини.

Існують різні типи слухових апаратів. Завушний слуховий апарат BTE є найбільш поширеним для маленьких дітей, тому що:

  • він може приєднатися до різних типів вкладишів,

  • вкладиш легко замінити у міру зростання вашої дитини,

  • вушний вкладиш простий у використанні та очищенні,

  • підходить для різних типів втрат слуху,

  • вкладиші м'які і безпечні для маленьких вух.

Інші стилі більш поширені для дорослих та дітей старшого віку.

Звикання вашої дитини до слухових апаратів

Потрібен час, щоб звикнути до носіння слухових апаратів. Вашій дитині може знадобитися допомога в установці та налаштуванні слухового апарату. Ви можете почати з того, що одягаєте слуховий апарат на дитину, поки ви робите щось веселе. Поступово збільшувати час носіння, поки вони не зможуть носити їх протягом всього дня.

Слухові апарати легко загубити. Аудіолог вашої дитини може показати вам, як використовувати тримач для слухового апарату або як прикріпити слуховий апарат до предмету одягу. Ваш аудіолог також може порекомендувати вам слухову реабілітацію.

Турбота про слуховий апарат вашої дитини

Ваш аудіолог навчить вас користуватися слуховими апаратами та доглядати за ними. Ви повинні регулярно перевіряти слуховий апарат вашої дитини, щоб переконатися, що він працює правильно. Щоб слуховий апарат вашої дитини працював правильно, важливо:

  • часто перевіряйте батарейки і тримайте запасні під рукою, але в безпечному місці,

  • очистіть слуховий апарат вашої дитини відповідно до інструкцій вашого аудіолога,

  • тримайте слуховий апарат вашої дитини сухим.

Поговоріть з аудіологом про те, як виконувати перевірку слуху на слуховому апараті вашої дитини.

В яких містах Центр Слуху можна провести діагностику та підібрати слухові апарати: Київ, Житомир, Дніпро, Запоріжжя, Краматорськ, Маріуполь, Харків, Чернігів, Одеса, Львів, Івано-Франківськ.

Записатися на підбір слухового апарату можна за посиланням: https://sluh.ws/zapis-na-podbor/