Для будівництва теплоефективного і недорогого котеджу багато застосовують полегшений бетон. Цей матеріал має істотні переваги перед цеглою і звичайним бетоном. Зокрема, газобетонні блоки мають невелику вагу, відмінними теплоізоляційними властивостями, високою міцністю. Поговоримо про переваги газоблоків і про їх застосування в заміському житловому будівництві.

Газоблоки характеризуються пористою структурою, що обумовлено застосуванням газообразователя при виробництві матеріалу. В результаті взаємодії певні компоненти утворюють газ, який рівномірно розподіляється по всьому об'єму бетону. Після затвердіння розчину утворюється міцний матеріал, пронизаний дрібними порами.

На ринку України найбільш популярними являються газоблоки Стоунлайт (завод знаходиться в Бровари) та газоблоки Аерок (заводи знаходяться в Березані та Обухові). У Львові ви зможете придбати їх на сайті компанії Моя Хата https://moyahata.org.ua/ua/gazobetonnye-bloki/.

Завдяки порам газобетон є більш легким матеріалом в порівнянні з традиційним бетоном. Крім того, він має низьку теплопровідність, що дозволяє виключити етап зовнішнього утеплення при будівництві котеджів. Конструкції з такого легкого матеріалу зводяться в стислі терміни. Для обробки блоків можна використовувати звичайну ножівку. Укладання здійснюється на тонкий шар клею, який має високі теплоізоляційні властивості.

На відміну від цегляної кладки, конструкція з газоблоків виходить дуже легкою, що дає можливість мінімізувати витрати при будівництві фундаменту. Стандартні газоблоки в кілька разів більше звичайного цегли. За рахунок цього робочі значно швидше здійснюють зведення стін і перегородок. Блоки можна перетягувати і піднімати на верхні поверхи вручну.

Стіни з газоблоків

Високі теплотехнічні параметри газоблоків

Завдяки пористій структурі газобетон відмінно тримає тепло в будинку. Він є вигідною альтернативою утеплювачам, тому його часто використовують для теплоізоляції огороджувальних конструкцій.

Доступна ціна на газобетонні блоки

Оскільки для виготовлення цього матеріалу використовується недорога сировина (пісок, вода, цемент, вапно), він виходить досить доступним за ціною. Аналогічне за обсягом кількість цегли обійдеться покупцеві помітно дорожче.

Будинок з газоблоків

Важливий плюс для приватних забудовників полягає в тому, що газобетон дозволяє спростити, здешевити багато роботи. Так, з'являється можливість економії на фундаменті, скорочуються терміни зведення стін, спрощуються оздоблювальні роботи. Завдяки ідеально точної формі блоків зводяться конструкції мають акуратний вигляд і не вимагають великих витрат на підготовку до фінішної обробки.

Тут ви можете ознайомитись, порівняти характеристики, ціни на газоблоки Стоунлайт та Аерок у Львові